Review: Freezing Coals Houtskool 10KG


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Houtskool 10KG van Freezing Cloals met 5 sterren.

The Good
  • Mooie, grote brokken
  • Fijne geur
  • Weinig spatten

The Bad

In Nederland is sinds enige tijd houtskool te koop van het merk Freezing Coals. De fabrikant zette onlangs een ongeopende zak van 10KG bij ons op de redactie met de vraag wat we ervan zouden vinden. Wanneer we de zak openen, zien we meteen dat we een zak hebben met prachtige grote stukken houtskool. Precies […]

In Nederland is sinds enige tijd houtskool te koop van het merk Freezing Coals. De fabrikant zette onlangs een ongeopende zak van 10KG bij ons op de redactie met de vraag wat we ervan zouden vinden.

Wanneer we de zak openen, zien we meteen dat we een zak hebben met prachtige grote stukken houtskool. Precies wat de fabrikant belooft. Onderin de zak wel wat gruis, maar erg weinig ten opzichte van veel van de goedkopere zakken houtskool die we in de markt tegenkomen.

Let wel, door de extreem grote stukken, bevelen we deze houtskool aan voor kamado’s van 21 inch en groter wanneer je een plate setter/heat deflector gebruikt. Kleinere kamado’s zijn geschikt bij direct grillen omdat er anders al snel ruimte te weinig is.

Bijzonder is de houtmix die aan de basis staat van deze zakken. Hoofdzakelijk berk, eik en beuk met 5% aanvulling van fruitbomen. Hierbij kiest Freezing Coals voor Appel en Peer. Dit om het beetje rook dat van de kolen komt nog van wat smaak te voorzien. Dus niet zo heftig als rookhout, maar gewoon een aangenaam accentje.

Het houtskool uit de zak stookt zeer gemakkelijk op. Binnen no-time hebben we ons vuurtje aan het branden en we bemerken nauwelijks spatten. Lekker veilig dus.

Freezing Coals in een Kamado van Maxima

Conclusie Freezing Coals houtskool 10KG

Freezing Coals brengt met deze zakken een aangename mix van houtskool die mooi en rustig brandt. Weinig spat, dus redelijk veilig is. De geur die van het vuurtje komt is aangenaam en in de zak treffen we vrijwel geen rotzooi aan. Erg goede kwaliteit dus.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: