We hebben hem dinsdag opgehaald in Amsterda, de Nespresso O. De nieuwste Nespresso machine die niet te koop is. Say what!? Inderdaad. Het gaat hier om een internationaal experiment van hoog niveau door Nespresso.
Wat is het probleem
Nespresso heeft een fors probleem. De cupjes worden massaal gekopieerd. Waar dat voorheen nog plastic cups waren die nogal wat machines wisten te slopen, zijn die steeds vaker van plastics die wel optimaal zijn voor de machines en zelfs aluminium, wat Nespresso zelf ook in haar cupjes gebruikt.
Het tweede probleem is dat bedrijven als Philips nu ook machines maken waarin je Nespresso cupjes kunt bereiden. De temperatuur en de druk (19 bar) zijn gemakkelijk te repliceren. Dus een goede Nespresso machine bouwen is niet heel spannend meer. Nespresso moet dus iets nieuws doen.
De innovatie start en stopt hier
Die innovatie is er en… komt er ook aan. Want de Nespresso O is een machine die wij en 999 anderen 3 maanden mogen testen. De machine is dus niet te koop. De woordvoerder van Nespresso die wij spraken gaf ook aan dat na de drie maanden, deze machine niet in de winkel zal liggen. Ze gaan eerst allemaal terug naar de fabriek en Nespresso gaat daar het gebruik analyseren.
Expert brewing
Het geheim van deze machine, is dat het cupjes op een andere manier kan brouwen. De machine kan de cupjes scannen en weet welke koffie erin zit. De machine is WiFi connected (2.4GHz) en weet welke bereiding de koffie het best tot haar recht laat komen. Dus eerst even infusen, op een andere druk het water er doorheen persen en zelfs de temperatuur aanpassen.
Eerste indruk
De eerste indruk is in ieder geval prima. Wat ik als standaard gewend ben bij de Nespresso machines, smaakt uit deze machine vaak toch net even anders. Lekkerder durf ik nog niet te zeggen. Ben pas ruim een dag met de machine bezig. Wat ik wel merk is een veel vollere crema laag.
Reageren