Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.
The Good
- Smaak
- Prijs/Kwaliteit verhouding
- Grill ervaring
The Bad
- Duurt lang
Kijk gelukkig verschillen we van smaken, want ik vind dit persoonlijk erg écht niet uitzien. De smaak is moet wel erg lekker zijn, want anders is het niet zo’n populair stuk vlees. Óf komt het dat men vergeet te eten tijdens het bereiden ervan, dat alles dan lekker smaakt? Nee, dit is puur een persoonlijke smaak, en daarom ben ik dan ook erg blij met het volgende recept!
Let op dit recept staat op Beef&Steak en ik heb er een eigen draai aan gegeven vanwege de dag indeling. Ook als je genoeg te doen hebt in het weekend kan je dit doen!!! Dus let op!
Benodigdheden voor de Jus:
1/2 blokje runderbouillon
1 zakje instant jus
2 el Worcestershire saus
3 kleine uien
3 tn knoflook
2 dl appelsap
75 ml witte balsamico azijn
100 gr roomboter
Rub:
zeezout
zwarte peper
Beef & Steak dust 2 dust rub
Lets get this thing started!
We krijgen het vlees perfect op tijd binnen, zodat we het rustig kunnen laten ontdooien in de koelkast. Met zo’n groot stuk vlees duurd dat in dit geval bijna 2 dagen!. Met zijn 2,3 kilo is dit het grootste stuk vlees wat ik op de Kamado gemaakt heb en ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit uiteindelijk allemaal gaat bevallen en vooral hoe het gaat smaken natuurlijk!
Zaterdag is het de dag dat het moet gaan gebeuren, maar dan staat er ook een voetbal ochtend van mijn 2 jongens op het programma. Maar pas om 11 uur beginnen met het vlees is simpelweg geen optie, dus leg ik de Brisket ingerubt en wel in de oven voor 3 uurtjes op 110 greaden. Bij thuis komst ruikt het hele huis al aangenaam naar vlees, en vrouw lief denkt bij het zien van het vlees dat deze aangebrand is. Gelukkig is dat alleen de donker gekleurde Rub. Maar dan zie je dus wat voor indruk dat geeft.
Vervolgens is de Kamado snel op de gewenste temperatuur en leg in de Brisket 2 uurtjes op 130 graden indirect op de BosGrill, om hem vervolgens in 3 stukken in een gietijzeren pan met de daarin ondertussen gemaakte jus te leggen. Het in stukken snijden van de Brisket om deze vervolgens verder te laten garen is volgens mij ook tegel alle bbq wetten in, maar nood breekt wetten. Want een gietijzeren pan die zo’n groot stuk vlees kan hebben moet nog gemaakt worden denk ik. Ik heb een behoorlijk grote pan van 38 cm en de Brisket moest echt in 3 stukken voordat alles erin kon.
Na 5 uur sudderen op de Kamado en regelmatig de stukken omgewisseld te hebben valt het vlees echt goed uit elkaar en de geur is inmiddels al een tijd echt om van te water tanden. We krijgen er serieuze honger van en dan is het moment daar dat we de eerste keer gaan proeven……..
Conclusie
Ik heb een hele wijze neef. Ietsje ouder dan mij, maar geestelijke vele malen ouder. hij vertelde me altijd, “Peet, alle moeite wordt uiteindelijk beloond”. En wat heeft hij wéér maar eens een keer daar gelijk in. Wat een smaak sensatie! Heerlijk zacht vlees wat met gemak uit elkaar valt. De rub is niet hard maar precies aangenaam aanwezig en echt super lekker. Dit is Brisket met een eigen swing er aan. De Beef en Steak swing wel te verstaan! Echt geweldig genoten!
Reageren