Coravin Sprankling Systeem

Coravin werkt nu ook voor mousserende wijnen

Coravin kennen we als het innoverende merk dat je helpt wijnflessen aan te breken zonder dat de overgebleven wijn slechter gaat smaken. Hiervoor gebruikt het een heel handig gaslaagje. Bij mousserende wijnen was dit een probleem. Coravin Sprankling lost het probleem op. “Na het testen van het Coravin Sparkling Systeem, beschouwen we Coravin Sparkling als […]

Coravin kennen we als het innoverende merk dat je helpt wijnflessen aan te breken zonder dat de overgebleven wijn slechter gaat smaken. Hiervoor gebruikt het een heel handig gaslaagje. Bij mousserende wijnen was dit een probleem. Coravin Sprankling lost het probleem op.

“Na het testen van het Coravin Sparkling Systeem, beschouwen we Coravin Sparkling als een geweldige aanvulling op onze wijntools,” aldus Yohann Jousselin, Master Sommelier, Assistent Vice President van het Shangri-La Hotel in Hong Kong. “We zijn eindelijk in staat om het aantal mousserende wijnen per glas uit te breiden zonder risico op verspilling.”

Met het nieuwe Coravin Sprankling is het mogelijk een fles mousserende wijn aan te breken en de smaak en sprankeling twee weken goed te houden. Het maakt dus niet uit of je een flesje Champagne, Prosecco, Cava of andere bubbels aanbreekt.

“Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over het nieuwe Coravin Sparkling Systeem. Ik ben nu in staat om Champagne of een andere mousserende wijn te proeven met hetzelfde enthousiasme als niet-mousserende wijnen. Champagne is de populairste categorie wijnen en mensen hebben eindelijk ontdekt dat mousserende wijn niet alleen bestemd is voor feestjes. Het zijn immers wijnen die bij elke maaltijd passen. Ik kan nu een glas Blanc de Blancs drinken bij mijn voorgerecht en dan verder gaan met de vollere stijlen bij het hoofdgerecht. En het belangrijkste, ik ben erop gerust dat de mousserende wijn nog steeds goed zal zijn voor een ander moment!”

Coravin Sprankling Systeem

Het Coravin Sparkling Systeem werkt met een wat eenvoudiger gas dan je misschien zou verwachten. Na het schenken uit de fles, vult het systeem de fles namelijk met hetzelfde CO2 dat de bubbels in de drank geeft. Daarmee wordt de zuurstof uit de fles gedrukt en komt het geheel weer op spanning te staan. Coravin geeft het gas wel de sprankelende naam Sparkling CO2 mee.

Voor €449,99 koop je de tools die je nodig hebt. En ja, deze zijn ook geschikt voor de horeca. De CO2 capsules komen in 6-packs voor €49,99 of 12-packs voor €89,99. Voor iedere fles die je onder druk zet, heb je een sparkling stopper nodig. Die gaan voor €89,99 per twee.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.