Starship robot Domino's

Domino’s Amsterdam gaat jouw pizza’s per robot bezorgen

Bliep bliep brzzzrzzzzzz hier is uw pizza meneer bzzr en nu betalen prrrrtzzrrrr

Je komt er niet langer mee weg om een knappe pizzabezorgster in natura te betalen wanneer je weer eens zogenaamd geen geld hebt voor jouw quattro stagioni. Domino’s gaat in Amsterdam een deel van het werk met een robot uitvoeren.

Domino’s is een pizzaketen die al langer met bezorgrobots experimenteert. Dit gebeurde vooralsnog in de VS. Nu maken de robots een sprong naar Europa met behulp van robotbouwer Starship. En Amsterdam behoort tot één van de eerste steden waar de pizzabezorgende robot ook daadwerkelijk de weg op mag. Naast Amsterdam gaat de robot bijvoorbeeld ook voor een filiaal in Hamburg werken.

In tegenstelling tot drones, hebben deze robots minder last van de accucapaciteit. Hierdoor zou de Starship meerdere bezorgronden moeten kunnen doen. Wel is de actieradius nog erg klein. Mogelijk om te voorkomen dat de pizza’s koud zijn bij aankomst. De Starship kan immers niet zo hard als een scooterbezorger omdat hij net wat voorzichtiger te werk moet gaan. De robots liggen uiteraard onder een vergrootglas als het om ongelukken gaat. Daarnaast moet hij gebruik maken van stoepen en zebrapaden in plaats van de reguliere weg.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.