Duo Glass, het ultieme cocktail / whiskyglas?

Het juiste glas bij de juiste cocktail zoeken is niet moeilijk. Zeker niet met klassiekers als het Martini glas. Het Duo Glass is even iets anders, maar dit stukje glaswerk is wel heel slim ontworpen. De smarts van dit handgeblazen glas beginnen bij de dubbele wand. Normaal zien we dit vooral terug in theeglazen, maar […]

Het juiste glas bij de juiste cocktail zoeken is niet moeilijk. Zeker niet met klassiekers als het Martini glas. Het Duo Glass is even iets anders, maar dit stukje glaswerk is wel heel slim ontworpen.

De smarts van dit handgeblazen glas beginnen bij de dubbele wand. Normaal zien we dit vooral terug in theeglazen, maar ook voor cocktails is dit zinvol. Het zorgt ervoor dat het glas niet condenseert bij een koude cocktail. Een onderzettertje is dan ook niet nodig.

De ribbels in het ontwerp zijn gebaseerd op de Amerikaanse oz. standaard. De meeste online cocktailrecepten ook. Het is dus heel gemakkelijk om de verschillende dranken bij elkaar te gieten. Hier heb je geen maatbekertjes meer voor nodig. Handig!

De onderkant van het glas is mooi rond. Deze ronding zit er niet alleen voor het design, maar ook om een 2 inch ijsbal op te laten rusten. Je weet wel, zo’n kogel die extreem langzaam smelt en daardoor fantastisch is om de whisky op te koelen. De juiste ijsvorm wordt met het Duo glasss meegeleverd.

Het Duo Glass staat nu op Kickstarter. Vanaf $36 bestel je een setje inclusief ijsvorm.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.