We hadden het nog niet door, maar de HEMA appeltaart bevat geen ei meer. Ook bij de Smullers op het station zijn de eieren eruit en andere ketens gaan ook volgen. Allemaal door ProVeg.
Hoewel we hier op de redactie echt wel vleesliefhebbers zijn, snappen we dat vlees een enorm ecologisch probleem gaat worden met de huidige bevolkingsgroei. Wat we nog niet wisten, is dat eieren kennelijk ook slecht zijn voor het milieu, en dat daar flink op o.a. CO2 bespaard kan worden.
Kennelijk lukt het ProVeg om de eigenschappen van ei in gerechten te vervangen. Zonder dat de smaak daar onder te leiden heeft. Zo krijg je bij Accenture in de kantine mayonaise waar geen ei voor is gebruikt en verving Johma ei in één van haar dressings. Oké, de uitdaging zit hem daar waarschijnlijk in de eiersalade… 😉
Hoe dan ook, de mensen van ProVeg blijken goed op weg. Zo zijn ze vrijdag opgenomen in de Food100 2019. Complimenten!
Reageren