Kantar: 57% flitsbestellingen zijn geplaatst voor een korting

In juni besloot flitsbezorger Zapp Nederland te verlaten. Met de toenemende regeldruk is het maar de vraag of Zapp de enige is die vertrekt. De onderzoekers van Kantar laten in ieder geval zien dat we als consument een incentive nodig hebben om überhaupt een bestelling bij een flitsbezorger te plaatsen. Uit onderzoek van Kantar blijkt […]

In juni besloot flitsbezorger Zapp Nederland te verlaten. Met de toenemende regeldruk is het maar de vraag of Zapp de enige is die vertrekt. De onderzoekers van Kantar laten in ieder geval zien dat we als consument een incentive nodig hebben om überhaupt een bestelling bij een flitsbezorger te plaatsen.

Uit onderzoek van Kantar blijkt dat 57% van de gebruikers bij de laatste flitsbestelling gebruikt heeft gemaakt van een korting. 42% zou de bestelling zelfs niet geplaatst hebben als er geen korting was. Het gebruik van flitsbezorging blijkt dus gedreven door incentives, al zouden er wel flinke verschillen zijn tussen de verschillende flitsbezorgers. Hoe dan ook, Kantar laat zien dat de groei in het aantal consumenten dat ooit een bestelling bij een flitsbezorger heeft geplaatst, niet meer zo sterk oploopt. Kantar heeft deze gegevens verkregen uit een onderzoek onder 30.000 consumenten leeftijd 16+.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.