McDonalds Friet

McDonalds gaat nog meer afval scheiden

Het verpakkingsmateriaal van McDonalds is al jagen erg simpel. Het gros is karton en papier. Daartussen rietjes, dekseltjes en bakjes van de saus. McDonalds gaat haar afval nu achteraf scheiden. McDonalds produceert een enorme berg met afval, wat niet vreemd is gezien de enorme hoeveelheid fastfood die de keten verkoopt. In de keukens wordt al […]

Het verpakkingsmateriaal van McDonalds is al jagen erg simpel. Het gros is karton en papier. Daartussen rietjes, dekseltjes en bakjes van de saus. McDonalds gaat haar afval nu achteraf scheiden.

McDonalds produceert een enorme berg met afval, wat niet vreemd is gezien de enorme hoeveelheid fastfood die de keten verkoopt.

In de keukens wordt al een strikt afval scheidingsbeleid gevoerd. Dit gebeurd al sinds begin jaren negentig. Nu gaat McDonalds dus ook aan het afval in de restaurants werken. Het streven is dat in 2020 de helft van het afval via nascheiding wordt gerecycled. In 2025 moet de gehele afvalstroom worden nagescheiden.

Nascheiden is iets dat in Nederland al gebeurd op basis van huishoudelijk afval. Er lopen heel wat discussies over de effectiviteit. Er zijn gemeenten die claimen dat het resultaat beter en goedkoper is dan het aanbieden en ophalen van gescheiden containers.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.