Review: Espressions EP7000 the Juicer


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de EP7000 the Juicer van Espressions met 4.5 sterren.

The Good
  • Prachtig design
  • Duurzaam materiaal
  • Long Life product
  • Veel toeren, veel sap
  • tot 70% meer vezels
  • Dutch Design

The Bad
  • Prijskaartje

Het woord Citruspers doet eigenlijk deze prachtige machine te kort. Wat een keukentool: the Juicer!

Een ultramoderne citruspers met 70% meer vezels en 30% meer sap. Alles met één druk op de knop. Welkom bij Espressions de innovators op het gebied van keukenapparatuur. JFK reviewde The Juicer!

Espressions

Duurzaamheid, topkwaliteit en een optimaal gebruiksgemak, dat is waar Espressions voor gaat. Een van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling van de Juicer was het kwaliteitsstempel gemaakt in Europa. Vervaardigd dankzij Nederlands design, gebouwd tot perfectie. Dat belooft wat!

Citruspers

Ja, die kennen we. Toch? Niet helemaal. De Citruspers van Espressions is geen plastic wan-ding in je keuken. Deze laat je expres staan om aan je gasten te laten zien. Een prachtig stukje design wat meer oplevert dan de meester Juicers beweren.

Oooo en Aaaah!

Unboxing

Open die doos! En dan eventjes Ooo en Aaaa. Ja het is een plaatje. Een zwaargewicht (7,4 kg) , vergelijkbaar met keukenmachines van de betere merken. Massief en bijna uit één stuk bestaand. Gelukkig kan je alle onderdelen die schoongemaakt moeten worden zeer gemakkelijk loskoppelen en dus ook in elkaar zetten. Check de video!

Design

Espressions is Dutch Design. Dat geeft toch een trotsgevoel. Een robuuste machine die gelijktijdig past bij hoogwaardige keukenmachines. De basis is van aluminium. Deze duurzame staalsoort zorgt dat de Juicer jarenlang meegaat. Twee soft knoppen voor de bediening die mooi afsteken tegen het gietaluminium. Dit is een roestvrijstaal en voedselveilig Tritan®  waarvan de behuizing, de kegel en het sapreservoir zijn gemaakt. En daarbij alle materialen die vervangen, gewassen en gekoppeld kunnen worden van plastic.  De materialen in de machine zijn ontworpen om een levenlang mee te gaan zoals een onverslijtbare inductiemotor en roestvrij stalen aandrijfas.

The Juicer

The Juicer is een plaatje. Past in ieder bedrijf, keuken of restaurant en graag op de voorgrond. Met een razendsnelle 1450 toeren per minuut perst de Juicer veel meer dan standaard. De handgreep die de vrucht vastklemt en dwingt op zijn plaats te blijven geven een grondige en precieze bediening.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kies je favoriete sapje. Met of zonder vezels en haal meer uit je fruit. Tot 70% meer vezelrijk en tot 30% meer sap. Kies citrusvruchten, maar ook kiwi, granaatappel en zelfs banaan kreeg ik er doorheen.  Maar mij is gewezen dat deze jongen echt voor de citrusvrucht (sinaasappel, citroen, limoen, grapefruit) gemaakt is. (Al was de banaan in de schil van een sinaasappel erg gemakkelijk en lekker). De kegel die het sap perst is speciaal ontworpen om echt tot de kern van de vrucht door te dringen en geen sap verloren te laten gaan. Kies ervoor om het tuitje van de Juicer open te laten, voor een directe flow. Of dicht te laten tot je alles hebt geperst, waarna je glas volstroomt. Ben je klaar? Schuif dan het tuitje uit voor een lock zodat je aanrecht schoon blijft.

De Juicer heeft 5 jaar garantie (bij huishoudelijk gebruik). Dat zegt heel wat. Je weet dat je iets van kwaliteit in huis haalt.

Schoonmaken

Ja, dat is nooit een pretje. Gelukkig kun je gemakkelijk (in de film met één hand) in een keer alle afwasbare onderdelen loskoppelen voor een snelle reiniging en optimale hygiëne. De vloeiend vormgegeven behuizing bestaat uit één stuk en is gemakkelijk af te nemen. Ik heb het in de vaatwasser schoongemaakt, maar ik kan mij zo voorstellen dat voor een langere levensduur een afwasborstel beter is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Conclusie

De Espressions EP7000 the Juicer is een prachtig stukje Dutch Design en ontwikkeld om een leven lang mee te gaan. Gemaakt van de beste materialen met een garantie van vijf jaar. Met meer toeren, meer sap en meer vezels in een handomdraai is dit met recht de beste citruspers. Tenminste die wij ooit gezien of getest hebben. De prijs is niet misselijk, maar als hij een levenlang meegaat. Dan is het een koopje. Wat een prachtbeest!

The Juicer is online verkrijgbaar bij o.a. Kookpunt voor 399.-

 

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.