Heineken 0.0 met de Heineken Blade

Review: Heineken 0.0 (van de Blade)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de 0.0 van Heineken met 5 sterren.

The Good
  • Eindelijk een echt goed, alcoholvrij biertje!

The Bad

Binnenkort lees je hier alles over de Heineken Blade, maar we trappen eerst met iets anders af. Namelijk, de smaaktest van Heineken 0.0. Natuurlijk vanuit een Blade fustje van 8 liter. Dat is namelijk een heel andere sensatie 😊 0.0, dat is zoiets als vega vlees, toch!? Ik ben een vleesliefhebber, maar ik eet lang […]

Binnenkort lees je hier alles over de Heineken Blade, maar we trappen eerst met iets anders af. Namelijk, de smaaktest van Heineken 0.0. Natuurlijk vanuit een Blade fustje van 8 liter. Dat is namelijk een heel andere sensatie 😊

0.0, dat is zoiets als vega vlees, toch!?

Ik ben een vleesliefhebber, maar ik eet lang niet iedere dag van de week vlees. Nouja, niet iedere dag van de maand. Of in ieder geval, meerdere keren per jaar niet. Zo ben ik ook nooit bang geweest voor een alcoholvrij biertje. En waar vleesvervangers toch nog een lange weg te gaan hebben, lijkt Heineken de spijker op de kop te slaan.

“Buckler Bier, zo lekker dat je de alcohol niet mist”

In de 80’s was er ineens alcoholvrij bier. Nouja, alcohol arm. In een Buckler biertje zat slechts 0,5% alcohol en daarom noemde het biertje zichzelf alcoholvrij. Tegenwoordig moet het alcoholpercentage overigens onder de 0,1% liggen om alcoholvrij te mogen heten. Hoe dat smaakte? Geen idee. Ik was 8 en gek op Coca-Cola. Wel weet ik nog dat het er een oude man was. Ene meneer van het Hek. Die in een show het merk compleet wist te slopen. Hoe dan ook, alcoholvrij bier heeft een wel heel lange weg moeten gaan.

De Radler-jaren

De laatste jaren waren voor velen toch vooral de jaren van de Radlers. Ieder biermerk bracht de afgelopen jaren verschillende varianten op de markt. Feitelijk de combinatie van bier met frisdrank. En daar kwamen we al snel, heel veel alcoholvrije Radler’s tegen. Door de zoete en friszure fruittonen in de smaak van de frisdranken, werd verdoezeld dat het om alcoholvrij bier ging. Ach, prima. Zeker op een zeer warme zomerdag. Maar het echte alcoholvrije bier… bleef toch anders smaken.

Heineken 0.0 met de Heineken Blade

Alcoholvrije bereiding

Dat andere smaakje heeft te maken met de bereiding. Je kunt alcoholvrij bier bijvoorbeeld maken door een speciaal gist te gebruiken en het bier op een hele lage temperatuur te brouwen. Vrijwel zonder vergisting. Of je kunt de alcohol uit normaal, vergist bier halen. Welke tactiek Heineken hanteert voor haar 0.0, weet ik niet. Hoe dan ook, met beide methoden zal er altijd een beetje alcohol achterblijven in de bereiding. Bijkomend voordeel is dat een glas 0.0 minder calorieën bevat.

Heineken, laat op de markt, maar goed ook

Ik heb de laatste jaren heel wat alcoholvrije biertjes gedronken. En met het gros heb ik echt totaal geen moeite… al liggen er wel wat drama’s in de bierschappen. Heineken was zo ongeveer de laatste met een alcoholvrij biertje en wanneer je Heineken 0.0 aan de lippen zet, weet je waarom. Het verschil met het originele pilsje is enorm klein. Zelfs onder mijn vrienden werd de afgelopen week getwijfeld of het echt alcoholvrij was…

Conclusie: Heineken 0.0 van de Blade

Wanneer ik een glas 0.0 uit de Blade tap, weet ik natuurlijk dat ik het op precies de juiste temperatuur in mijn glas laat vloeien. Dat scheelt al enorm in de beleving. En of het nou lekker warm is of niet, zo’n Heineken 0.0 is gewoon een top biertje.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.