Arjan beoordeelde namens JustForkoks het boek Groente op de BBQ met 5 sterren.
The Good
- Gemakkelijke bereidingen
- Lekker overzichtelijk
- Gemakkelijke ingrediënten
The Bad
Zomer of niet, groente grillen op de BBQ is eigenlijk altijd wel lekker. Maar dan moet je wel een sterke bron van inspiratie hebben als je er iets bijzonders van wilt maken. Het kookboek Masterclass Groente op de BBQ blijkt er vol mee te staan.
Masterclass Series
Je herkent de Masterclass Series meteen. Keurig gebonden kookboeken van vooraanstaande chefs. Niet al te groot waardoor je ze gemakkelijk in de keuken legt. Ideaal.
Julius Jaspers
Julius Jaspers kennen we natuurlijk van zijn avonturen in Masterchef, maar de laatste jaren profileert de chef zich ook als ware pitmaster. Hij is zo ongeveer dé ambassadeur van Nederland voor The Green Egg. Hij combineert zijn culinaire achtergrond met het rauwe leven achter de grill en dat blijkt een bijzonder goede combinatie te zijn.
Opbouw
Na het dankwoord, trapt Julius af met een aantal technieken. Daarmee leer je dat je groenten niet alleen kunt grillen op het rooster, maar zeker ook in de as. Daarna wordt het boek verdeeld over 37 groenten. Julius sluit af met zijn condimenten. Allerlei handige receptjes voor bij de gril. Handig!
Conclusie: Masterclass Groente op de BBQ
Nederland eet steeds minder vlees. Julius sluit daar naadloos op aan met zijn Masterclass Groente op de BBQ. Het standaard op de gril gooien van een plakje wortel of een venkel wordt zo naar een veel hoger niveau gelift. Eindelijk!
Reageren