Scoupy App

Scoupy is gehackt

Wil je gratis boodschappen of gewoon leuke discounts? Grote kans dat je dan de Scoupy app gebruikt. Vanmorgen was er echte slecht nieuws voor Scoupy gebruikers. Alle persoonsgegevens liggen op straat door een hack. Scoupy stelde vandaag haar gebruikers op de hoogte. Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail adres, geboortedatum en kassabonnen liggen op straat. Net […]

Wil je gratis boodschappen of gewoon leuke discounts? Grote kans dat je dan de Scoupy app gebruikt. Vanmorgen was er echte slecht nieuws voor Scoupy gebruikers. Alle persoonsgegevens liggen op straat door een hack.

Scoupy stelde vandaag haar gebruikers op de hoogte. Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail adres, geboortedatum en kassabonnen liggen op straat. Net als wachtwoorden en IBAN nummers, al zijn die laatste twee versleuteld. Hoe stek die beveiliging van die versleuteling is, laat Scoupy niet weten. Het bedrijf stelt zelf dat ze niet te ontcijferen zijn, maar dat kunnen we ons hier op de redactie in ieder geval voor het IBAN nummer niet voorstellen. Dat moeten ze immers terug kunnen rekenen om gebruikers uit te betalen. Voor wachtwoorden is dat kunnen terugrekenen minder noodzakelijk. Verder lijkt Scoupy alle procedures in zo’n geval te volgen.

De vraag is nu, hoe groot is de impact van deze hack. Veel dienstverleners gebruiken adres en geboortedatum om te verifiëren dat ze de juiste persoon aan de lijn hebben. Voor identiteitsfraude is de database van Scoupy dan ook waanzinnig interessant en dat is heel slecht nieuws voor de gebruikers (waar ik er één van ben). Daarnaast weet ik dat in mijn geval, ook mijn kinderen erin staan, waardoor dus ook persoonsgegevens van minderjarigen via Scoupy zijn gelekt. Dat valt weer onder de bijzondere persoonsgegevens. Met andere woorden, ze hebben op papier in ieder geval een enorm probleem.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.