Grohe Blue karaf en glas

Spa rood, direct uit de Grohe Blue kraan

Bubbels uit de kraan. Gekoeld. Dat is weer eens wat anders dan dat theewater dat uit vrijwel iedere luxe kraan komt.

We zijn trots op de Rotterdammers van Quooker. Ze hebben een markt gemaakt die wordt overspoeld door concurrenten en dan blijkt uitgerekend Grohe met een heel andere kraan te komen. De Grohe Blue schenkt niet alleen gewoon water, maar ook Spa Rood. Alleen niet van Spa. Op basis van dat doorzichtige spul dat toch al door jouw leidingen spoelt.

Het is natuurlijk een beetje een grap die enorm goed heeft uitgepakt. De flesjes mineraalwater. Waar Spa nog echt een bron gebruikt, zijn er merken als Bar-le-duc die we met hetzelfde gemak en tegen dezelfde prijs drinken. En dezelfde bron blijken te gebruiken als het waterleidingbedrijf. En dan klinkt het misschien heel moeilijk om bruisend water te maken, ook dat valt wel mee. Er waren al machines zoals die van SodaStream, maar nu is er ook de Grohe Blue. Bruisend water, direct uit de kraan.

Meisje gebruikt de Grohe Blue

Net als bij een kokend water kraan, wordt de installatie in het keukenkastje weggewerkt. Ook Grohe heeft haar best gedaan de installatie zo klein mogelijk te maken. De koeler dei bij de installatie hoort meet 20×30 CM en zal in het gros van de keukenkastjes weg te werken zijn.

Net als bij de SodaStream oplossingen, moet je ook bij de Grohe Blue gasflessen kopen. Dat CO2 gas voor die belletjes komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. Daarnaast moet het water ook worden gefilterd en blijf je ook dar filters voor kopen. Soda Stream-achtige oplossingen gebruiken geen filters, maar die systemen zijn open. Ontstaat er overdruk door verontreinigingen in het water (daar gaat CO2 extra hard van bubbelen), dan spuit deze overdruk gewoon weg. Oké, dan heb je wel wat schoon te maken :-(. Bij het Grohe Blue systeem zal dit dus niet het geval zijn. En dat gebruikscomfort, daar betaal je gewoon wat meer voor.

Bruisend water is natuurlijk ideaal voor het maken van eigen frisdranken en frisdrank alternatieven. Denk aan smaakwatertjes door er een paar partjes fruit/wat kruiden in te knallen of als basis voor de cocktail.

De filters kosten tussen de €69 en €169 per stuk. De gasflessen staan nog niet in de Grohe Blue shop. Een Grohe Blue kraan gaat je tussen de €1.349 en €1.599 kosten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.