Arjan beoordeelde namens JustForkoks de BlackSmiths' van Slagharen met 4 sterren.
The Good
- Veel zorg en aandacht voor het product
- Het gevoel dat wat je eet, ook echt vers is
- Ruime selectie bieren voor tijdens het wachten
- Flinke portiegrootte
The Bad
- Saus zou duidelijker een optie moeten zijn
- Plakken augurk zijn echt veel te dik en nemen daardoor teveel de aandacht weg van het vlees.
Slagharen heeft met de komst van BlackSmiths’ een echte mancave voor de pappa’s gekregen. Op het donkere hoekje op het einde van de bekende Mainstreet koopgoot mag de man los gaan op echt vlees en een ruime selectie bieren.
Slagharen kent vele snackcorners en restaurants. Waren die in het verleden allemaal van kleine ondernemers, is Slagharen de laatste jaren vooral bezig geweest om de horeca en winkels onder eigen vleugels onder te brengen. Zo zijn de formules beter op elkaar af te stemmen en kan het pretpark meer doen met partners als Coca Cola. Bovendien is Slagharen de horeca flink aan het vernieuwen en het durft het duidelijk te experimenteren. BlackSmiths’ is daar een goed voorbeeld van.
Met de BlackSmiths’ formule probeert Slagharen te flirten met de pappa’s. Gewoon de vrouw en de kids lekker het park in sturen en zelf lekker aan de tafel hangen met een prima biertje en echt vlees. Als je voor de Steak Sandwich gaat tenminste. De hotdog en de pulled pork zien er ook prima uit, maar zijn qua versheid net iets minder beleving dan zo’n steak die vers de pallet barbecue op gaat :-).
Achter de balie zien we ook geen jong meisje dat er haar bijbaanuurtjes maakt, maar een man die duidelijk al wat meer ervaring heeft met het bereiden van voedsel. En dat is fijn gevoel wanneer je iets meer geld neerlegt voor een stukje vlees, dat bij een verkeerde bereiding jouw vakantie flink kan vergallen.
De bereiding is ook alles behalve a-la-minute. De steak wordt dan wel eerst platgeslagen om de bereidingstijd in te korten, maar verder wordt er echt de tijd voor genomen. 10~12 minuten als ik het me goed herinner. Een mooie tijd voor één van die prachtige pilsjes.
De man achter de balie laat ook zien te genieten van het afleveren van een mooi product. Terwijl de steak rustig op haar grillstripes ligt te wachten in de pallet BBQ achter de toonbank, knipt en snijdt de man wat verse tijm. Een klein beetje tijm haalt de smaak van de het rode vlees van deze steak al snel omhoog. Laten we wel zijn, een stukje vlees dat goed gekruid is, heeft echt geen saus meer nodig.
De smaaksensatie wordt verder aangevuld door de rookpallets die worden gebruikt. Pallets van Jack Daniels vaten die de rooksmaak fijn mogen beïnvloeden.
Op het moment dat de steak klaar is, is die nog iets rosé. Een veilige bereiding om zeker te zijn dat je als bezoeker niet ziek zal worden. Om te voorkomen dat het mondgevoel niet mals genoeg is, wordt de steek eerst nog even netjes in dunne plakjes gesneden.
De man achter de balie maakt het af zoals je van een subway’s verwacht. Er staat een serie toppings voor je klaar en je mag zelf aangeven wat je wel of niet wilt. Wat mij betreft alles erop. Ik hou van vlees, maar moet natuurlijk ook een beetje groente binnenkrijgen ;-).
Qua toppings matcht alles behalve de augurk. Die plakjes zijn gewoon te dik. Daardoor nemen ze de temperatuur van de burger niet over en heb je een paar koude happen tijdens de beleving van de Steak Sandwich.
De Steak Sandwich wordt ook afgetopt met een flinke laag BBQ saus. Zonde, want de smaak van het vlees en de zorgvuldig toegepaste rook verdrinkt hier in. Ik zou zeggen, laat de klant zelf kiezen of hij voor de smaak van het vlees of de smaak van de saus gaat, nadat je de steak sandwich hebt meegegeven. Desondanks is het mondgevoel prettig en de keuze voor de saus ook prima. Een slechte saus kan een gerecht immers ook flink omlaag halen.
BlackSmiths’ werkt met prachtige ingrediënten. De steaks worden diepgevroren aangeleverd, maar ver van tevoren wordt al bepaald wat er voor een verkoopdag aan voorraad nodig is. Die steaks zijn dat tijdig ontdooid waardoor de man achter de BBQ geen last heeft van een bevroren kern in het vlees. Alle ingrediënten komen van de Sligro die iedere ochtend de voorraden van de restaurants aanvult. Een ander belangrijk dingetje naast versheid, de man achter de balie werkt erg schoon en is regelmatig de boel aan het poetsen wanneer het rustig is. Dat geeft een goed gevoel.
Qua prijsniveau zit BlackSmiths’ aardig goed. €8,50 voor een steak sandwich klinkt misschien wat duur, maar de steak sandwich is groot genoeg om een degelijke lunch te vormen. Het grootste nadeel is dat BlackSmiths’ eigenlijk geen assortiment voor de kids heeft. Daarvoor moet je echt nog een stukje doorlopen. Een snackcorner naast de BlackSmiths’ zou een hoekje voor het hele gezin creëren.
Schuin tegenover BlackSmiths’ is het mogelijk om complete hamburgermenu’s te kopen voor €16,50. Je krijgt er dan ook frites en een drankje bij. Kijk ik naar het volume van deze burger, heb ik als lunch in ieder geval geen behoefte meer aan extra’s. Als avondeten, misschien een kleine friet erbij? Maar alleen als je een echt grote eter bent.
Conclusie: Slagharen BlackSmiths’
BlackSmiths’ is een gewaagde formule voor het kinderpretpark waarmee Slagharen goed de aansluiting zoekt met de populariteit van BBQ. Het sluit ook zeer goed aan bij het western gevoel dat het park uitstraalt. De combinatie met een ruimte selectie bieren maakt BlackSmiths’ echt de mancave die je als vader af en toe nodig hebt. Het doet de horror van de Kidsbox de dag ervoor bijna vergeten. Tijdens het verblijf in het park is dit echt mijn voorkeur voor de lunch. Al moet ik als vader voor de kids eerst iets anders regelen.
Helaas is dit achterhaald, ben net geweest, vraag naar de sandwich steake en deze hebben ze niet, wordt op een onvriendelijke manier te woord gestaan door een jonge knul uit Enschede, die zegt hier ook maar voor het eerst wordt neergezet, en er verder ook niets van weet, alleen dat hij geen steak heeft. Hele zware teleurstelling.
Zonde Jan, was ten tijde hartstikke lekker.