Slagharen Kidsbox

Test: Slagharen Kidsbox


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Kidsbox van Slagharen met 0.5 sterren.

The Good
  • Verkrijgbaar in grote variant
  • Mooi verpakkingsmateriaal

The Bad
  • De verrassing bestaat uit amper functionerend speelgoed en sluit niet aan bij het thema
  • De bereiding van de friet en snacks is van een kwaliteit dat je je er thuis ook voor zou schamen
  • Erg kleine blikjes frisdrank

“Een hoopje stront verpakt in een dun laagje karton”

Deze zomer kijken we een beetje naar wat horeca Nederland doet om ons te verwennen. We trappen af op pretpark Slagharen waar we een wigwam hebben gehuurd. Op de eerste avond laten we ons verleiden door de eigen snackbar van Slagharen waar we voor de kinderen een kidsbox kopen. Een alternatief voor het Happy Meal van McDonalds.

Kidsbox of Snackmenu

Het eerste dat opvalt in de prijslijst, is dat de Kidsbox net zo duur is als het snackmenu. Het verschil zit hem in de verpakking en de drank. Waar je in het snackmenu een blikje frisdrank van slechts 250ml krijgt, krijgen kinderen een Capri-Sun van 200ml. En dus een mooi doosje met een speeltje.

Verzorging

Wat Slagharen enorm goed doet is de aankleding van de menu’s. Beide menu’s hebben Slagharen verpakkingen voor friet en snacks. De kidsbox is ook een eigen ontwerp voor Slagharen. Waar McDonalds er weleens activiteiten op zet, is de Kidsbox van Slagharen niet meer dan gewoon leuke plaatjes. Voor onze kinderen geen enkel probleem omdat die ook de McDonalds doosjes meteen weggooien.

Slagharen Kidsbox Inhoud

Een complimentje voor de doosjes van de friet. Die zijn aan de onderkant geperforeerd zodat de friet langer krokant blijft. Nouja, in theorie. Maar daar kom ik later op terug.

Snacks

In totaal bestelden we drie verschillende snacks in de kidsboxen. Kipnuggets, frikadellen en kroketten. De kipnuggets en frikadellen waren goed op smaak en goed op temperatuur. Beide snacks zijn direct uit de vriezer gaar, dus het gaat enkel om temperatuur. Dit kun je gewoon niet verklooien. De kroket was duidelijk op een te lage temperatuur gebakken. Bij het oppakken barstte de krokante buitenlaag. Nouja, barsten.. dat zou impliceren dat deze krokant zou zijn. Dat was niet het geval. De jonge meisjes achter de balie lijken te denken dat je ook deze alleen maar hoeft op te warmen in de frituur…

Slagharen Kidsbox Capri-Sun Fruity Water

Friet

En dan het lastigste. Nouja, voor de jonge meisjes die achter de balie stonden. De friet. Het eerste dat opvalt is dat de friet nog wat bleekjes is. En enorm slap. Er zit wel een bruin frietje tussen, maar die lijkt bruin doordat hij de hele dag in het frituurvet heeft mogen zwemmen. En toch is ook die slap…

Qua zoutgebruik ben ik de eerste paar hapjes blij verrast. Er zit amper zout op en persoonlijk waardeer ik dat. Zout is immers slecht en zo proef ik meer van de aardappel. De volgende paar hapjes slaat het helemaal om. Kennelijk is er wel zout over de friet gegooid, maar is de friet niet omgegooid voor deze werd uitgeschept. Het gevolg is ook dat een aantal frietjes zo zout is, dat je er in de winter de weg mee ijsvrij zou kunnen maken.

Slagharen Slappe Friet

We hebben de grote menu’s gekozen en dat betekent dat je grote friet krijgt. Voor een kindermenu is de portie echt royaal. Voor een volwassen menu, het snackmenu dus, is dit dezelfde maat voor het grote menu. Voor een volwassen persoon is de portie friet niet echt groot te noemen.

We hebben gekozen voor friet met mayonaise, maar krijgen frietsaus. Geen enkel probleem natuurlijk gezien het grootste deel van Nederland dit gewend is. En dan het grote pluspunt van het hele menu. Slagharen kiest lekker verantwoord voor de groene frietsaus van Remia. Minder calorieën en toch nog goed van smaak. Hier maakt het park duidelijk een verantwoorde keuze. Een complimentje waard.

Speeltjes

Natuurlijk bevat de Kidsbox speelgoed om kinderen te verleiden voor de kidsbox te kiezen. In de box vinden we een ballonnetje en een soort van fluitje. Tenminste, aan tafel nemen we aan dat het een fluitje is. Een oudervriendelijk fluitje. Als je heel hard blaast klinkt het wel als een fluitje, maar de kans is klein dat je er iemand wakker mee krijgt. De ballon heeft gelukkig geen uitleg nodig en is natuurlijk een feestje voor mijn kids van 2 en 4 jaar oud. Maar als je denkt dat er een leuke Slagharen opdruk op zit… nee. Het is gewoon een goedkope, blanco ballon. Met de omzetsnelheid van Slagharen in het achterhoofd gokken we erop dat het budget voor de inkoop van speeltjes voor deze menu’s ergens rond de 2 cent per menu ligt. Ik zou zeggen, laat voor die 2 cent in ieder geval een goede fluit of een goede ballon komen in plaats van twee items die beiden geen indruk op de kids maken.

Slagharen Kidsbox Verrassing

Placemat

Ook de Placemat is helemaal gestyled naar Slagharen met de bijbehorende mascottes. Erg leuk vormgegeven. Net als McDonalds lijkt Slagharen een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid te willen nemen en dat zorgt voor een wel heel krom verhaal.

Zo geven de wasbeertjes aan keurig voor en na het eten de handjes te wassen. Maar er is geen directe mogelijkheid voor kinderen om dit bij de betreffende snack corner te doen. Oké, we zouden naar de WC’s kunnen lopen, maar dat is nog een aardig wandelingetje en dan stellen we het geduld van de kids wel heel erg op de proef.

Slagharen Placemat

De tweede goede tip is om regelmatig fruit te eten. Een mooie suggestie om kinderen naar een gezondere snack te sturen (nadat de vette hap als is uitgeserveerd uiteraard). Ook hier weer een vreemde uitspraak wanneer we kijken naar de prijslijst. Daar staat helemaal geen fruit op…

Update 19-07-17 –We zijn vanmiddag nog even langs de snackcorner gelopen. Nu stonden er wel plastic bekers met fruit.

Slagharen Snackbar Menu

Conclusie: Slagharen Kidsbox

De Slagharen Kidsbox is, in de grote variant, een stuk duurder dan het Happy Meal dat we als benchmark gebruiken. Daarvoor krijgt het kind heel wat meer friet in het vrolijke doosje. De staat van de friet is ronduit belabberd en de jonge meisjes achter de balie hebben ook niet geleerd hoe je een snack moet bakken. De speeltjes zijn zeer slecht van kwaliteit en hebben totaal geen relatie tot het thema van het park. Het wordt verleidelijk genoeg aangeprezen dat de kinderen de kidsbox graag willen hebben, maar eenmaal aan tafel vraag ik me af of ik dit mijn darmen wel aan wil doen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.