Urtekram organische producten

Urtekram is geen kramp in je Urten. Dat is Deens voor Kruidenierswinkel, of een verbastering daarvan. Wat het nog meer is, dat lees je hier.

Wel eens gehoord van Urtekram? Misschien niet, maar vast wel eens gezien. Dit Deense merk is namelijk de Scandinavische trendsetter van organische producten de over heel Europa (en verder) zijn verspreid. Ook bij ons in de supermarkt. Van shampoo tot pasta, alles organisch.

Organisch, wat was dat ook alweer?

Tegenwoordig zijn er zoveel hippe termen dat je bijna de draad kwijt zou raken. Eigenlijk is organisch, wat veel weg heeft van biologisch, de meest gangbare term zonder dat je jezelf iets moet beperken of laten. Het is een pure manier van verbouwen en produceren die in het teken staat van je eigen gezondheid en die van moedertje natuur.

Bij organische producten probeert men zo min mogelijk milieubelastende middelen en methodes toe te passen. Alles draait om duurzaamheid, bodemvruchtbaarheid, opbrengst op de lange termijn en geen pesticiden. Dat is niet de meeste gemakkelijke manier van produceren, maar op de lange termijn wel het beste voor jou en dat aardbolletje waar we op leven.

Urtekram

Ja, dat bekt niet echt lekker, he. Het is ook een Deens woord. Een “urtekræmmer” is een oude term voor een kruidenverkoper of reizende verkoper. De oprichters van Urtekram, Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail, begonnen eigenlijk bijna hetzelfde als de oude kruidenverkopers met een winkel in stedelijk Kopenhagen. Zij maakten deel uit van een hele nieuwe tijdsgeest, met de focus op biologische producten, pure ingrediënten en duurzaamheid. En uit deze focus groeide het bedrijf en de naam Urtekram.

Justforkoks en Urtekram

Dit artikel begint al aardig op een verkooppraatje te lijken, maar niets is minder waar. Wij kregen een pakketje opgestuurd met wat keukenproducten, koekjes en dergelijken. Gewoon om eens te proberen. Omdat wij als boerse keukenbarbaren niet echt bekend staan om de organische levenslessen was het juist eens verfrissend om daar in te duiken. Proef je dat nu? Ja en nee. De pasta’s smaken goed, maar niet persé anders dan andere kwaliteitspasta. Bij andere producten zoals de apple chips en biscuits met bosbessen proef je wel iets bijzonders. Je proeft natuurlijke ingrediënten, een eerlijk product met toevoegingen die alleen uit de natuur te halen zijn.

Gaan we nu allemaal op de organische tour?

Nee, dat niet direct. Wel zal ik zelf sneller een zakje appel chips kopen voor mijn kinderen, dan een zakje zoute chips. Ten eerste omdat ze het hartstikke lekker vinden en ten tweede omdat het beter voelt. En of dat nu de ouder in mij is, de mooie teksten van het bedrijf of de realiteit, dat laten we gewoon in het midden.

Urtekram is marktleider in organische en biologische producten. Zij bewijzen met hun producten dat biologisch niet duur hoeft te zijn. Deze producten zijn o.a. te koop bij Deen, Jumbo en bij de vele biologische winkels in Nederland.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.