Warenkennis: Bacon

Bacon, heerlijke lapjes spek. Vet, maar toch knapperig. De rood-witte lapjes zijn eeuwen oud, maar wordt nu vooral fabrieksmatig bereidt. Hoe doen ze dat? Het begint met varkensbuiken. Die gaan in massa’s de fabriek in en worden gemasseerd zodat de huid gemakkelijk los laat. Het hele masseren en ontvellen gaat vrijwel automatisch. Overigens worden de […]

Bacon, heerlijke lapjes spek. Vet, maar toch knapperig. De rood-witte lapjes zijn eeuwen oud, maar wordt nu vooral fabrieksmatig bereidt. Hoe doen ze dat?

Het begint met varkensbuiken. Die gaan in massa’s de fabriek in en worden gemasseerd zodat de huid gemakkelijk los laat. Het hele masseren en ontvellen gaat vrijwel automatisch. Overigens worden de vellen niet weggegooid, maar verwerkt als restproduct.

Wanneer alle velletjes eraf zijn, wordt een zoutbad bereidt. Daar voegen ze vloeibare rook en andere smaakstoffen aan de mix toe. De buikjes worden hierna geinjecteerd met het mengsel. Later wordt vloeibare rook over de lapjes gesprenkeld. Tenslotte is het nog een kwestie van 5 uur lang bakken, een paar dagen laten indrogen, snijden en verpakken.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.