Review: Beer In A Box ( Licht & Subtiel)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Box met Beer (er in) van Beer In A Box met 4.5 sterren.

The Good
 • Met zorg verpakt en uitgepakt
 • Veel nieuwe speciaalbieren
 • Op smaak geselecteerd!
 • Niet te duur!
 • Wat een toffe opener

The Bad
 • 12 bieren besteld en zaten er maar 12 in.

GRRRRROMMMM! Plop, Proost!

Beer in a box. Dat klinkt zo logisch als het is. Beer, het Engelse bier dan, in een doos en dat thuis bezorgd. Maar ho! Niet zo maar bier. Verschillende speciaalbiertjes vergaard op jouw smaak. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

Prachtig toch. Het Engelse woordje bier, verpoppen tot het logo, mascotte en aanspreekpunt “De Beer.” Ik vind het hilarisch. Vooral de rappe tong (of vingers) bij hun schrijf- communicatiestijl werkt aanstekelijk. Het team achter de Beer zijn drie bierliefhebbers uit Alkmaar en Leeuwarden; Victor, Armand & Tim. Elke dag zien zij talloze voorbeelden van het wereldwijde probleem van bierliefhebbers: er is teveel keuze. Daarom Beer in a Box.

Online Beer bestellen

Zoals veel zaken online is ook bij de Beer het bestellen een fluitje van een cent. Je surft naar hun website en op de homepage staat heel duidelijk “Ik wil bier bestellen.” Je kan het niet missen. Daarna wordt de vraag gesteld of het voor jezelf is of voor een ander, want je kunt het uiteraard ook cadeau doen en dan precies langskomen wanneer het pakket wordt bezorgd bij je vriend of vriendin. Nadat je lekker voor jezelf hebt gekozen is er een keuze uit een prijzenpakket. Namelijk:

 • € 21,50 6 x 1 Zes unieke bieren.
 • € 34,50 6 x 2 Zes unieke bieren x 2. Omdat 1 ook maar 1 is…
 • € 36,50 12 x 1 Twaalf unieke bieren.

Ik hoor je al kraken: “Als ik twaalf unieke bieren bestel, hoe drink ik dit dan eerlijk met mijn vrinden.” Heel sociaal. Uiteraard hebben wij als testers ook het pakket met Twaalf Unieke Bieren besteld. Bij ieder flesje hebben we de inhoud over twee (en later drie) glazen verdeeld om zo beiden versteld te staan van de bijzondere en lekkere biertjes.

Wat voor soort bier wil je?

De Beer helpt je. Je kunt na de prijs ook bepalen welke smaak je graag zou willen ontvangen. Omdat ieder biertje toch redelijk uniek smaakt, is er een richtlijn.

 • Licht & Subtiel: Jij houdt van subtiele lichtere bieren. Niet qua alcohol maar wel qua kleur en smaak. Verwacht stijlen zoals Blond, Tripel, Saison en Weizen.
 • Intens & Complex: Jij houdt van de meer intensere smaken en mooie donkere bieren. Verwacht de beste Porters, Quadrupels maar ook Dubbels, Stouts & IPA’s!
 • Van Alles Wat : Jij hebt een hele brede smaak. Wilt alles proberen. Daar is deze selectie speciaal voor gemaakt. Van een subtiele Saison tot een dikke Quadrupel.

De Beer is binnen!

Omdat ik nu eenmaal gek van blondjes ben, hebben wij gekozen voor de Licht & Subtiel. Past als een handschoen. “Tringgg!” Onze allerbeste vriend staat voor de deur met een pakketje. Na wat hugs & kisses krijgen we een zware doos die prachtig is versierd met een stoere beer in een veel te klein doosje.

Bij het uitpakken zien we direct dat het hier niet gaat om het simpel afleveren van een doosje bier. Nee er is met zorg en aandacht geselecteerd. De doos is aangevuld met bierkaarten waar je zelf en met vrienden aantekeningen op kunt  maken (zodat je de volgende ochtend nog weet welke je heel erg lekker vond en welke wellicht minderd.). Echt een aanrader, want geloof mij, na twaalf speciaalbiertjes proeven is opeens alles lekker.

Beeropener

Alle biertjes staan ondertussen koud en iets anders schreeuwt om aandacht! Nee, niet moeders de vrouw want speciaalbier drinken kunnen wij mannen best alleen. Daar is kennis en aandacht voor nodig, die enkel en alleen aan het bier besteed mag worden. Aandacht… Waar was ik… Ach, ja! De Beeropener. Kennelijk werkt er een genie bij de Beer, want wie verzint er nu een bieropener in de vorm van een stalen berenkop, vast gemonteerd op een houten plaat die je ergens, midden in het zicht, kunt ophangen. En wat nu het alle tofste is, is dat onderaan de berenbek een magnetische butten is gemonteerd zodat je na het ploppen niet direct door de knieën hoeft om opzoek te gaan naar het bierdopje. Die zit parmantig vastgeklikt aan de magneet. Wat een uitvinding! Te koop voor maar 15,- euro. Ik zeg doen.

De Biertjes

Tja, laten we er geen doekjes om winden. Het werd een lange en vooral gezellige avond. Waarbij we uiterst serieus, diep in gedachten verzonken ons bogen over twaalf prachtige speciaalbieren. Bij ieder biertje werd langdurig gewikt en gewogen, halve serenades geschreven maar helaas zijn we de aantekeningen kwijt geraakt. Ze waren lekker, pasten precies zoals ik ze graag had. Mijn maten waren meer van de Intens & Complex, maar zo Licht & Subtiel als ik ben heb ik voor mijzelf gekozen.  Oke, eentje weet ik er nog. De Bon Secours Blond. (foto gemaakt tijdens het drinken. ProTip!) Prachtig flesje met beugel die knalde als een bezetene. Lichtgeel helder bier met volle witte schuimkraag en licht kruidige tonen. Geen kleintje met 8% , maar heerlijk.

Conclusie

Ben je op zoek naar een supergezellige avond met vrienden, waarbij je bieren herontdekt. Er over spreekt, proeft, lacht en vooral veel test. Dan is de Beer jouw sterrenbeeld. De lekkerste biertjes op smaak bij jou thuis voor een mooie prijs. En als je besteld, pik even direct die beeropener mee want die is zo gigantisch gaaf! Proost mannen!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.