Alchemix, de nieuwe manier van cocktails shaken

Van smaakwater naar smaakvodka, kom maar op met die Alchemix!

We kennen de Sodastream om zelf bubbelwater te maken, maar voor liefhebbers van cocktails kan het maken van bubbelwater op een nog veel leukere manier. Met de Alchemix kun je namelijk in no-time je drank infusen.

De Alchemix is een soort van cocktailshaker, maar dan één die met gaspatronen om kan gaan. Patronen die qua vorm vergelijkbaar zijn met de lachgaspatronen van slagroomspuiten, maar dan afgevuld met stikstof (N2O) of CO2.

 

Wanneer je bubbels in jouw cocktail wil brengen, voeg je de verse ingrediënten en de drank naar keuze toe. Je sluit de Alchemix en deze perst het gas in de cocktail. Nog een paar keer schudden en de smaak van de verse ingrediënten zit in de drank. Het verschil tussen het gebruik van stikstof en CO2 is het effect aan het einde van de bereiding. Bij stikstof ontstaan bubbels vooral om de smaak van verse ingrediënten los te trekken. Daarna zijn de bubbels eigenlijk weer weg. De CO2 patronen zorgen ervoor dat jouw drank blijft bubbelen.

Beschikbaarheid

De Alchemix is nu een project op Kickstarter. Voor zo’n $80 ex verzending heb je eind van het jaar de Alchemix in huis. Wellicht op tijd voor de kerstborrel 😉

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.