Beyond Zero maakt ijsblokjes van jouw favoriete alcoholische drank

Verwaterde cocktails zijn verleden tijd met Beyond Zero. Ik voel zelfs wel wat voor een opvolger die waterijsjes vervangt :-)

Cocktails lopen doorgaans over van het ijs. Ze zijn prima om de drank te koelen, maar wacht te lang en jouw tongetje proeft vooral verwaterde troep. Met de Beyond Zero is dit verleden tijd. Je kunt daarmee ijsblokjes maken van alcoholische dranken.

Hoewel de techniek niet heel nieuw is, is de Beyond Zero de eerste (enigszins) betaalbare oplossing om koude blokjes van alcoholische vloeistoffen te maken. De moeilijkheid zit hem in het vriespunt van alcohol dat veel lager ligt dan water. Dit ligt ergens rond de -120. Of iets minder laag wanneer er onzuiverheden in zitten. Denk aan vruchtensappen, kruiden etc. Om wetenschappelijk te worden, emulsies van bevroren bestanddelen houden de niet bevroren bestanddelen vast.

Anyway, ze zijn mooi op weg bij Beyond Zero. Jammer dat je nu nog zo’n $5,000 moet neerleggen voor het machientje. Daardoor zal het nog lang buiten bereik van de amateur cocktailshaker liggen. Het apparaat komt vanaf augustus op de markt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.