The Bastard Compact

BBQ valt niet altijd standaard onder de inboedelverzekering

BBQ gejat? Verzekeraars steken dan mogelijk het middelvingertje naar je op. Check je verzekering als je een mooie outdoor keuken hebt.

Ons favoriete tuinmeubel is geen tuinmeubel. Dat zegt het Kifid. De dienst die de dienst uitmaakt wanneer je een geschil met bijvoorbeeld je verzekering heeft en dus kun je naar je geld fluiten wanneer jouw mooie Kamado of gasser ineens uit de tuin verdwenen is.

Dit nieuws komt van RTL Z waar ze een case beschrijven van een gezin waar twee Big Green Egg’s in de achtertuin staan. Nouja, stonden. Die waren compleet, met accessoires, uit de tuin verwijderd. De eigenaar legde een claim van €2.956 bij verzekeraar Aegon neer waar de eigenaar een inboedelverzekering had lopen. Echter beoordeelde Aegon dat de BBQ niet onder het tuinmeubilair valt en dus… NEIN! De eigenaar had ook moeten weten dat BBQ’s bijzonder geliefde objecten zijn. Scheisse…

Het gezin zocht daarop hulp bij het Kifid. Het financiële klachteninstituut. Zij moesten uitwijzen of een BBQ nou wel of niet een meubel is. Op basis van het Van Dale woordenboek oordeelde het Kifid dat dit niet het geval is. Daarmee werd Aegon in het gelijk gesteld.

Natuurlijk wilden we meteen weten of onze verzekeraar zich ook meteen terugtrekt en hebben onze agent opgebeld. Die was niet bekend met het onderwerp, dus het leeft kennelijk nog niet echt bij verzekerden. Mijn verzekering loopt in dit geval bij Klaverblad en daar hebben ze de barbecue wel onder de tuinmeubelen gespecificeerd. Ware het niet dat er onduidelijkheid is over welke waarden exact gedekt worden. Heb je dus een mooie Kamado of gasbrander in de tuin staan, is het toch handig jezelf goed voor te laten lichten door de verzekeraar.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.