Review: BK Wokarang Nature 30 cm (Wokpan)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Nature Wokarang 30 cm van BK met 4.5 sterren.

The Good
  • Innovatieve vorm
  • Natuurlijke anti-aanbak
  • Prijs
  • Meerdere warmtebronnen

The Bad
  • Geen

Doe de Wokarang Hussle y'all!

BK heeft het voor elkaar, lieve dames en heren: innovatie in de keuken. Dit keer brengen zij een veelzijdige schoonheid op het vuur, gemaakt om te wokken.

Iedereen kan wokken! Dat was al zo, maar nu kun jij het ook. Zonder knoeien, zonder aanbranden met stijl dankzij de BK Wokarang Nature 30 cm. Wat is er nu zo bijzonder aan deze pan? Een pan is een pan, right? Wok you! Deze pan brengt het verschil. JFK testte de Wokarang en lees hier onze bevindingen.

BK Cookware

Even terug naar de roots. BK Cookware dat klinkt behoorlijk internationaal, toch? Nee, joh.  BK staat voor Berk Kampen. Als dat al niet Nederlands klinkt, dan is de logica erachter het wel. Berk, dat was Hendrik Berk. Een producent van metalen keukengerei zoals potten en pannen. Het bedrijf is officieel in 1851 door de koper- en blikslager Hendrik Berk opgericht in de plaats Kampen. Hoe gaaf is dat?! Het bedrijf van Hendrik groeit enorm uit, naar veel takken, familieleden en verschillende professies. Uiteindelijk krijgen zij zelfs na hn 100 jarig bestaan de titel Koninklijk! Yes, vandaar dat kroontje in hun logo! Leuk hé.

De Wokarang

De naam is een BK doordenker. Wok VS Boemerang? Moeten we gooien met deze prachtige keukenknaller? Nee, een boemerang keert altijd terug. Dat doet het eten in jouw Wokarang ook. Dit dankzij de handige organische en ovale, opstaande rand die er voor zorgt dat een wokbeweging het eten omhusselt, maar niet over de pan kiept. Goed gevonden!

Materiaal

De BK Nature Wokarang is gemaakt van carbonsteel. Dit materiaal krijgt na het seasoning van de pan (inbranden) een natuurlijke anti-aanbaklaag. Daarbij geldt (zoals bij gietijzeren pannen) dat die natuurlijke laag steeds sterker wordt hoe vaker je de wok gebruikt. Op de verpakking staat vermeld dat je voor gebruik de Wokarang eerst een aantal keer met wat olie moet in branden om de juiste antiaanbaklaag te verkrijgen.

Qua gewicht is deze pan geen lichtgewicht. Met ongeveer anderhalve kilo vertil je je niet, maar heb je een stevige pan die in het gebruik goed te hanteren is. De Wokarang staat als een huis op het vuur en kan tegen een stootje, dat zijn precies kenmerken die ik belangrijk vindt bij een goede pan.

Zoals bij het broertje van de carbonsteel, de cast iron pan, is het materiaal niet geschikt voor de vaatwasser. Een vaatwasser is ideaal, maar de verhitting en hardnekkige schoonmaakproducten maken het staalsoort kwetsbaar voor oxidatie en doen de natuurlijke lagen verwijderen. Niet doen dus. Het is helemaal niet erg dat je pan aan de binnenzijde een beetje bijkleurt. Dat hoort bij dit soort sterke pannen. Gewoon even netjes inweken met water en daarna afborstelen, het liefste zonder zeep.

Warmtebronnen

Een bijkomende plus is dat de Wokarang geschikt is voor meerdere warmtebronnen. Je kunt deze pan gebruiken voor gas, elektrisch, inductie. Je kunt er zelfs mee stomen (heb je wel een deksel nodig) en frituren dankzij de komvorming.

Specs

Artikelnummer:B1310.964

Gewicht in kg:1.5160

Kooktechniek: frituren, Stomen, Wokken

Afmeting (cm):Ø 30

Garantietermijn:2 Jaar

Warmtebronnen: Gas, Keramisch, Inductie, Halogeen, Elektrisch

Afmeting Product – Breedte in mm:293

Afmeting Product – Hoogte in mm:125

Afmeting Product – Lengte in mm:503

Effectieve inhoud in liter:2,6

Prijs BK webwinkel: € 42,95

Gebruik

De BK Nature Wokarang is met recht een innovatie en aanwinst in je keuken. Wokken is nu voor iedereen. De Wokarang komt snel op temperatuur en voelt heerlijk stevig aan. De fijne wokbeweging, het husselen, mag je nu beperken tot een echt minimum want met een kleine hussel valt alles direct terug in de pan en krijg je echt alles om.  Ga je de ‘Oosterse ninja’ uithangen en begin je met een te enthousiaste hussel dan mag je daarna rapen. Dat is dus echt niet meer nodig om de inhoud van je  pan lekker snel gaar te krijgen.

De pan voelt fijn. Lekker ferm en natuurlijk met het houten handvat. Het snelle verhitten van de pan is een must bij ’the art of wok’. Snel op hoog vuur je maaltijd bereiden terwijl de noodles en groenten dansen door je pan. Dat gaat allemaal als een gesmeerde bliksem met deze BK hit. De spatel is een fijne toevoeging, maar echt overbodig dankzij de fantastische vorm van de pan. Doe gewoon de ‘Wokarang Hussle’ (zit daar al patent op?) en je zult zien dat ook jij een wokker bent.

Conclusie

De BK Nature Wokarang 30 cm is de ideale wokpan. Supersimpel door de fijne vorm, de natuurlijke anti aanbaklaag, de stevigheid door gewicht en materiaal. Deze pan is een blijvertje. En! En nu komt het, hij is vanaf € 42,95 te koop. Dat is voor deze pan echt een koopje.

De BK Nature Wokarang 30 cm kopen

Je kunt de De BK Nature Wokarang 30 cm kopen bij de webshop van BK voor zeer interessante prijs vanaf € 42,95. Tip mijnerzijds is wel de 30 cm variant te kopen en niet kleiner te gaan. Uiteraard slinkt je pan inhoud bij het wokken, maar gaande het proces is een te volle pan niet prettig. Daarom is de 30 cm echt wel de ideale maat.

De BK Nature Wokarang 30 cm winnen

Ja, ja! Nondedju! Je kunt bij Justforkoks de De BK Nature Wokarang 30 cm winnen! Hoe en wat, dat lezen jullie volgende week (flauw hé) in de speciale actie die we opzetten met BK. Houd ons in de gaten! Of zoals de Engelsen zo prachtig zeggen: Keep us in the holes.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.