Review: Campingaz Attitude 2100 EX


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Attitude 2100 EX van Campingaz met 5 sterren.

The Good
  • Stevige bouw
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Fors oppervlak
  • Zeer complete levering
  • Verlicht

The Bad

De flexibiliteit van de ‘De Beste BBQ Award’-winnende buitenkeukens van Campingaz in een veel compactere barbecue. Dat lijkt het idee van de Campingaz Attitude 2100 EX te zijn. Unboxing De Campingaz Attitude 2100 EX komt in een mooie, grote doos. Het enige dat je zelf nodig hebt zijn BBQ tangen, een gastank, drukregelaar en gasslang. […]

De flexibiliteit van de ‘De Beste BBQ Award’-winnende buitenkeukens van Campingaz in een veel compactere barbecue. Dat lijkt het idee van de Campingaz Attitude 2100 EX te zijn.

Unboxing

De Campingaz Attitude 2100 EX komt in een mooie, grote doos. Het enige dat je zelf nodig hebt zijn BBQ tangen, een gastank, drukregelaar en gasslang. De batterijen die je voor alle sensoren, ontstekers etc. Nodig hebt, zitten allemaal keurig in de verpakking. Net als een duidelijke handleiding over hoe je deze barbecue in elkaar moet zetten.

Montage

Wanneer je de doos hebt ontvangen, is het tijd om de Campingaz Attitude 2100 EX op te bouwen. Dit is een klusje waar ik zo’n 20 minuten voor nodig had. Gewoon om alles rustig en netjes uit te kunnen voeren. Lastig is het niet en je kunt het prima in je eentje uitvoeren.

Ontwerp

De Campingaz Attitude 2100 EX is echt een stoere tabletop barbecue, met alle luxe die we kennen van de grotere buitenkeukens van het merk. Zo zijn de twee blue frame gasbranders voorzien van elektrische ontsteking en zijn de knoppen blauw verlicht, zodat je ze gemakkelijk ziet wanneer het wat donkerder is. Ook het display voor de twee temperatuurzones is gemakkelijk te zien. Bedenk je wel dat deze niet de temperatuur onder de kap laat zien, maar in de buurt van het rooster.

Omdat het een tabletop grill is, heeft Campingaz deze van grote handvatten voorzien. Zo pak je hem gemakkelijk op, al is het door de dikke gietijzeren roosters wel echt een zware machine om te tillen. Ook de beugel en kap voelen extreem stevig aan voor een barbecue in deze klasse.

Qua grilloppervlak krijg je 58 x 36cm aan ruimte. Dat is exclusief het warmhoudrekje waar je lekker jouw stokbroodjes op kunt afbakken. Het geheel meet 73cm breed en dat is ook meteen de hoogte van deze machine. Hij is 65 centimater diep. De gasaansluiting zit achterop de machine.

Branders

Ik benoemde de Bleu Flame branders al even. Als geen ander weet Campingaz dat blauwe vlammen het resultaat zijn van optimale gasverbranding. Met andere woorden, je haalt zo veel mogelijk warmte uit jouw gasflesje. Beide branders kunnen 5kW aan energie leveren. Dat is voldoende voor het gros van de BBQ bereidingen. Alleen als je echt keihard vlees wilt dichtschroeien, of met de wokpan wilt werken, zal dit brandertype voor jouw gevoel waarschijnlijk niet hard genoeg gaan.

Culinary Modular System

De Campingaz Attitude 2100 EX behoort tot de barbecues met ondersteuning voor het Culinary Modular System. Je kunt het ‘ronde’ rooster uit de barbecue tillen en daar andere accessoires voor terugplaatsen. Denk aan een wokpan, maar ook een pizzasteen, groentemandje etc. Ondanks het compacte model, is het dus zeer veelzijdig.

Dit zie je ook al terug in de uitlevering van Campingaz. In plaats van een goedkoop rooster voor het rechter deel van de BBQ te leveren, kiest het merk ervoor om voor de rechterkant een omkeerbare plancha/grillplaat mee te leveren met dit EX model. Een heel fijne overweging. Dit laat je namelijk lekkende bereidingen zoals gemarineerd vlees bereiden zonder last te hebben van steekvlammen.

Instaclean

Schoonmaakgemak is natuurlijk ook belangrijk. Ook dat zien we terug in deze EX. Aan de binnenkant levert Campingaz aluminium vetschilden. Deze zorgen dat vleesvocht en vet keurig worden opgevangen in de uitschuifbare vetlade. De schilden kunnen bovendien gewoon in de vaatwasser. Zo hou je jouw barbecue optimaal schoon.

Onderdelen

Gaat er iets kapot? Op de site van Campingaz staat al wel een onderdelensectie. Maar nog niet voor deze barbecue. We verwachten dat Campingaz in staat zal zijn om vervanging te leveren voor beschadigde delen van deze barbecue.

Het verschil tussen de Campingaz Attitude 2100 LX en Campingaz Attitude 2100 EX

De Campingaz Attitude 2100 LX is het eenvoudigere model van de Campingaz Attitude 2100 EX. Dat zie je qua uiterlijk meteen terug in de glazende, zwarte deksel van het goedkopere model en het ontbreken van verlichting daarin. Bij de LX is de dubbele digitale sensor ingewisseld voor een enkelvoudige analoge. Het warmhoudrooster is ook verwijderd.

Grillervaring

Ik heb de afgelopen maanden meerdere keren mooie vlees van Beef & Steak op deze barbecue mogen bereiden. Overigens ook gewoon mooie groenten en lekkere aardappeltjes. De Campingaz Attitude 2100 EX laat zich echt gemakkelijk bedienen en heeft weinig last van echte hotspots. Doordat Campingaz een planoha meelevert moet je wel echt een BBQ kluns zijn om hier niet gewoon heel lekkere bereidingen vanaf te kunnen halen.

Op vakantie blijkt de Campingaz Attitude 2100 EX wel een steviger jongen dan ik vooraf had verwacht. Stiekem hoop ik dat Campingaz op termijn deze kwaliteit nog een maatje kleiner gaat produceren, zodat je deze barbecue gemakkelijker achterin de auto knalt. Ook voor een dagje op het strand bijvoorbeeld. Misschien zelfs als een enkelpits model.

Conclusie: Campingaz Attitude 2100 EX

De Campingaz Attitude 2100 EX laat eigenlijk niets te wensen over als het gaat om bouwkwaliteit, ontwerp en veelzijdigheid. Deze compacte gasbarbecue laat zich echt extreem gemakkelijk schoonmaken. Ideaal dus.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.