Container Pexels 2226458

Containerprijzen omhoog, mogelijke impact op productprijzen

Tijdens de Coronatijd geven we minder uit aan vakanties en vooral heel veel meer aan producten en verbouwingen. Niet alleen ontstaat er nu schaarste aan webcams en monitoren, maar vooral ook de containers waarin ze worden vervoerd. Dat kan impact gaan hebben op de prijzen van producten. Kostte een 40 voet container een jaar geleden […]

Tijdens de Coronatijd geven we minder uit aan vakanties en vooral heel veel meer aan producten en verbouwingen. Niet alleen ontstaat er nu schaarste aan webcams en monitoren, maar vooral ook de containers waarin ze worden vervoerd. Dat kan impact gaan hebben op de prijzen van producten.

Kostte een 40 voet container een jaar geleden niet veel meer dan anderhald duizend euro, schuiven ze nu voor vier tot vijf keer zoveel de containerhaven uit. De oorzaak ligt duidelijk aan de verandingen van hoe wij zijn gaan handelen in coronatijd. Zo wordt er veel meer verscheept tussen China en de VS, waardoor containerschaarste ontstaat. Daarnaast zorgt Corona voor minder afvaarten bij de rederijen. Er is dus minder capaciteit om een container van A naar B te krijgen en met name lege containers over zee verplaatsen wordt veel kostbaarder. Het zullen vooral grote producten met relatief lage prijzen zijn, waarvan je zal merken dat prijzen omhoog gaan. Denk aan terrasmeubels, barbecues etc.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.