Dit is het kookboek van de middeleeuwen

Ah… de middeleeuwen. De tijd waarin het bier gezonder was dan het water. De tijd waarin specerijen peperduur waren en de bakermat van de bourgondische keuken werd gelegd. En dat komt terug in het kookboek van de middeleeuwen. Volgens Keren Groeneveld was de middeleeuwse keuken veel meer dan het roosteren van een speenvarken boven een […]

Ah… de middeleeuwen. De tijd waarin het bier gezonder was dan het water. De tijd waarin specerijen peperduur waren en de bakermat van de bourgondische keuken werd gelegd. En dat komt terug in het kookboek van de middeleeuwen.

Volgens Keren Groeneveld was de middeleeuwse keuken veel meer dan het roosteren van een speenvarken boven een houtvuurtje. Er werd volop gekookt met het toen nog gezonde keuken, maar ook volop geëxperimenteerd met kruiden en specerijen als saffraan. Bovendien werd aan de nodige gerechten bepaalde eigenschappen toegekend. De auteur beschrijft de middeleeuwse keuken dan ook als kruidig-zoet.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.