Warenkennis: Gras of graan, wat geeft het beste vlees?

Het BBQ seizoen komt eraan, dus we moeten weer gaan kiezen voor onze steak. Gegroeid op gras, of gegroeid op granen. Wat is nou het lekkerste en maakt het echt wel verschil? Afgelopen donderdag zochten de mensen van de Keuringsdienst van Waarde het uit. In een reis die ze naar diverse uithoeken van de wereld […]

Het BBQ seizoen komt eraan, dus we moeten weer gaan kiezen voor onze steak. Gegroeid op gras, of gegroeid op granen. Wat is nou het lekkerste en maakt het echt wel verschil?

Afgelopen donderdag zochten de mensen van de Keuringsdienst van Waarde het uit. In een reis die ze naar diverse uithoeken van de wereld bracht om uit te zoeken waar de dieren groeien. Zo bezoeken ze onder anderen een Ierse fokker die uitlegt dat gras in de zomer veel suikers bevat en zo het vlees beïnvloed. En dat de koeien ook in de winter dit zoete gras te eten krijgen. In Amerika kiest men echter liever voor koeien gevoed met granen… die ook redelijk zoet blijken te zijn. Alles voor het aangroeien van meer vet. Want vetten geven smaak. Ook op de gril. Vooral wanneer het vet mooi door het vlees loopt. En dat noemen we marmering.

Deze aflevering is dus een must voor iedere steak liefhebber.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.