Hoe goed ben jij… In de keuken?!

Nederlanders geven hun eigen kunsten in de keuken gemiddeld een 7,1.  Maar als je het vraagt over een ander? Wat voor cijfers geef jij jezelf? De kookkunsten van anderen schatten de Nederlanders lager in. Gemiddeld wordt er geschat dat iemand anders een 6,3 krijgt voor het kookwerk. Hoe komen ze toch aan die cijfers, vraag […]

Nederlanders geven hun eigen kunsten in de keuken gemiddeld een 7,1.  Maar als je het vraagt over een ander? Wat voor cijfers geef jij jezelf?

De kookkunsten van anderen schatten de Nederlanders lager in. Gemiddeld wordt er geschat dat iemand anders een 6,3 krijgt voor het kookwerk. Hoe komen ze toch aan die cijfers, vraag ik me wel eens af. Onderzoeksbureau Gfk in opdracht van het Voedingscentrum, heeft dit opgezocht. De meeste van de 1.533 mensen die het onderzoeksbureau ondervroeg, gaven aan dat ze hebben leren koken door het zelf te proberen (46 procent). Een derde heeft leren koken van een ouder.

Maar waarom kookt iemand niet goed? De meeste mensen gaven aan dat ze eenvoudig zouden koken en helemaal niet slecht. Eenvoudig en daarbij zou maar enkele keren per jaar iets mislukken in de keuken.  1 procent geeft aan wekelijks iets te hebben wat ze niet goed bereiden. 29 procent van de ondervraagden geeft aan bij het koken geen extra zout toe te voegen en ongeveer de helft slechts een beetje. Het zout wordt dan vaak vervangen door verse of gedroogde kruiden, specerijenmengsels of ketjap.

Bij het beslissen over de maaltijd geeft 45 procent van de Nederlanders aan voor een bezoek aan de supermarkt al te hebben besloten wat er moet komen voor de maaltijd. Bij gezinnen is dat percentage het hoogst: tussen de 46 en 52 procent, bij alleenstaanden 38 procent.

Bron onderzoek: nu.nl

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.