Iedereen mag nu Nespresso cupjes maken

Brusselse rechter zegt dikke pech, patentje weg

Slecht, heel slecht nieuws voor Nestlé. Het bedrijf blijkt afgelopen november haar patent op de vormgeving van haar cupjes te zijn verloren. Hier in de Benelux bij de rechter in Brussel.

Mondelez, één van de grootste concurrenten van Nestlé, sleepte het bedrijf voor de rechter. Jarenlang wist Nestlé de vorm van het Nespresso cupje te beschermen. Bovendien veranderde het steeds de werking van het perforatiesysteem van haar machines zodat deze stuk gingen op cupjes die niet origineel waren. Bijvoorbeeld door de mesjes dunner te maken waardoor ze op dik plastic stuk zouden gaan.

In 2013 startte de rechtszaak van Mondelez tegen Nespresso om het patent op de vorm van tafel te krijgen. Het argument van Mondelez was dat de wet zegt dat een technisch patent niet mag leiden tot een monopoliepositie. Mondelez won het eerste proces, maar Nestlé ging meteen in hoger beroep. Afgelopen november bleek Nestlé dat hoger beroep ook te hebben verloren aldus De Tijd. En daarmee ligt de weg open voor anderen om de vorm na te maken.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.