IkPas zorgt voor 36% minder alcoholgebruik

Bij JFK zijn we wel voor een drankje, maar dan vooral om te genieten en niet keihard lam te gaan. Met IkPas start een landelijke campagne om overmatig drankverbruik terug te dringen en dat blijkt nu al succesvol. De deelnemers van 2018 dronken in de zes maanden na afloop van de eerste IkPas campagne gemiddeld […]

Bij JFK zijn we wel voor een drankje, maar dan vooral om te genieten en niet keihard lam te gaan. Met IkPas start een landelijke campagne om overmatig drankverbruik terug te dringen en dat blijkt nu al succesvol.

De deelnemers van 2018 dronken in de zes maanden na afloop van de eerste IkPas campagne gemiddeld 36% minder alcohol. Dit komt neer op 6,5 glas per week… minder! Er verdween bij de helft zelfs een drinkdag uit de week en bij 40% ging het om twee drinkdagen.

Bij IkPas lijkt het vooral te gaan om het communiceren van praktische problemen die samengaan met overmatig alcoholgebruik. Zoals het fitter voelen wanneer je niet drinkt, maar 45% zegt ook beter te slapen. Als is het maar omdat ze vaker het bed weten te vinden en niet op de vloer wakker worden…

In 2018 deden in totaal 11.503 personen mee met de campagne. In 2019 wordt de campagne twee keer gestart. Consumenten worden gevraagd hun drankgebruik 30 of 40 dagen te pauzeren en te ervaren hoe het leven zonder alcohol is. Op 1 januari start de eerste campagne genaamd “Dry January”. De tweede is op 6 maart tijdens de vastenperiode.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.