Warenkennis: De hamburger van gekweekt vlees komt eraan

Zou jij vlees eten dat niet van een dier afkomstig is? Spierweefsel, gekweekt in een laboratorium? Met een groeiende bevolking zou deze humane hamburger weleens werkelijkheid kunnen worden. Het idee van Memphis Meats is briljant. Je neemt een paar cellen weg bij een echte koe en gaat die cellen in een laboratorium op kweek zetten. […]

Zou jij vlees eten dat niet van een dier afkomstig is? Spierweefsel, gekweekt in een laboratorium? Met een groeiende bevolking zou deze humane hamburger weleens werkelijkheid kunnen worden.

Het idee van Memphis Meats is briljant. Je neemt een paar cellen weg bij een echte koe en gaat die cellen in een laboratorium op kweek zetten. Daar krijgen ze alle voeding die de koe normaal ook krijgt maar… in een compleet steriele omgeving. De kans op schadelijke bacteriën is dan ook vrijwel nul en het eindresultaat? Gewoon spierweefsel. Precies die proteïne die we toch al eten van de koe.

Het is al jaren duidelijk dat we iets moeten doen aan onze vleesconsumptie. En flexitariër zijn klinkt leuk, maar als je zes stukken vlees op de BBQ knalt, moet je al snel een week compenseren en wie doet dat?

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.