Warenkennis: Sinaasappelsap

In Amerika alleen al, schenken ze 2,5 miljard liter sinaasappelsap. Hier in Nederland zijn we er ook gek op. Vandaag kijken we naar hoe sinaasappelsap in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. In de How It’s Made reizen we naar Florida, de Sunshine State. Dé staat waar het gros van de sinaasappels wordt geproduceerd voor de Amerikaanse […]

In Amerika alleen al, schenken ze 2,5 miljard liter sinaasappelsap. Hier in Nederland zijn we er ook gek op. Vandaag kijken we naar hoe sinaasappelsap in grote hoeveelheden wordt geproduceerd.

In de How It’s Made reizen we naar Florida, de Sunshine State. Dé staat waar het gros van de sinaasappels wordt geproduceerd voor de Amerikaanse markt. Het klimaat is er ideaal voor. De Nederlandse sapmakers halen weer veel sinaasappels uit Zuid-Amerika.

In deze aflevering van How It’s Made zien we hoe de sinaasappel vanaf de kweker in het kartonnen pak terecht komt. Daarbij zien we ook hoe de sinaasappels worden getest om te weten of er al voldoende fruitsuikers in zitten voor een lekker sapje.

Leuk is dat we ook de Nederlandse Tom Visser in deze uitzending ziet. Nederland is een expert op het gebied van landbouwmachines. In deze aflevering legt hij uit hoe zijn machine automatisch de sinaasappels van de bomen haalt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.