O by Nespresso

NONOBJECT en Nespresso introduceren de O

Nespresso en de Californische designers van NONOBJECT hebben een nieuwe Nespresso machine ontwikkeld. Één die in een wel heel gelimiteerde opgave op de markt zal komen. De O by Nespresso machine zal, in het wit, in slechts vijf landen worden verkocht. Daar zijn slechts 1.000 machines voor gereserveerd. Deze machines bevatten meer intelligentie dan de […]

Nespresso en de Californische designers van NONOBJECT hebben een nieuwe Nespresso machine ontwikkeld. Één die in een wel heel gelimiteerde opgave op de markt zal komen.

De O by Nespresso machine zal, in het wit, in slechts vijf landen worden verkocht. Daar zijn slechts 1.000 machines voor gereserveerd. Deze machines bevatten meer intelligentie dan de machines die wij voor het laatst hebben getest.

De O by Nespresso wordt namelijk niet alleen bediend met een app. De machine bevat een optische sensor die het aluminium van de Nespresso cups kan herkennen en precies weet welke smaak je aan het laden bent.

O by Nespresso

Met deze herkenning, past de machine de druk, stroom, temperatuur en pre-infusietijd aan op basis van de capsule die je hebt gekozen. Zo wordt de bereiding verder aangepast op de gekozen koffie. Een opvallende keuze.

De reden dat dit opvallend is, is dat de binnenwerken van Nespresso machines eigenlijk nooit afweken. Hierdoor smaakte een kopje Nespresso altijd, overal hetzelfde. Met de O by Nespresso moet een kopje koffie uit deze machine, in potentie, beter smaken.

De machine zelf heeft in ieder geval, een prachtig uiterlijk gekregen. Zeer minimalistisch en clean. Een ontwerp dat we eigenlijk niet gewend zijn van het koffiemerk.

Zakelijk gezien zit er natuurlijk ook een voordeel aan. Het optimaliseren van de bereiding zal zich zeer waarschijnlijk beperken tot de eigen capsules.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.