Plus actie met boswachter Arjan Postma

Plus lanceert virtuele boswachter spaaractie

Slechts 1 op de 6 koters weten het geluid van de huismus te herkennen. In haar nieuwste verzamelactie probeert grootgrutter Plus de kids van Nederland wat meer bij te brengen over moedertje natuur. Daarvoor is Plus de samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer en boswachter Arjan Postma. Van de boswachter is een virtuele versie ontwikkeld. Samen met […]

Slechts 1 op de 6 koters weten het geluid van de huismus te herkennen. In haar nieuwste verzamelactie probeert grootgrutter Plus de kids van Nederland wat meer bij te brengen over moedertje natuur.

Daarvoor is Plus de samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer en boswachter Arjan Postma. Van de boswachter is een virtuele versie ontwikkeld. Samen met de speciale AR app voor de actie, komt de boswachter tot leven en vertelt kinderen meer over de natuur. Naast dat de boswachter in 3D tot leven komt, komen ook planten en dieren op deze manier tot leven voor de kinderen. In totaal kunnen de kinderen 150 kaartjes verzamelen.

Voor de techies

Het hele platform achter de app draait op Amazon S3 servers. Zo kan de app piekverkeer goed opvangen. De boswachter is opgenomen in een blue screen studio. De app bevat virtuele maskers voor kinderen die met behulp van Vuforia en faceAR over de kindergezichtjes worden geplaatst.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.