Review: Bavaria Radler Ice


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Radler Ice van Bavaria met 2.5 sterren.

The Good
  • Het is echt een topidee
  • De verpakking ziet er heerlijk uit

The Bad
  • Het ijsje voelt en smaakt alsof het in de vriezer thuis is gemaakt.

De markt voor Radler is booming. Vorig jaar zagen we een explosie aan smaken. Dit jaar zien we nieuwe vormen. Bavaria is met Smart Ice in bed gedoken en de Bavaria Radler Ice is hun liefdesbaby geworden… De kater kwam duidelijk later… Vrolijke verpakking We kwamen de Bavaria Radler Ice tegen bij de Aldi en […]

De markt voor Radler is booming. Vorig jaar zagen we een explosie aan smaken. Dit jaar zien we nieuwe vormen. Bavaria is met Smart Ice in bed gedoken en de Bavaria Radler Ice is hun liefdesbaby geworden… De kater kwam duidelijk later…

Vrolijke verpakking

We kwamen de Bavaria Radler Ice tegen bij de Aldi en wat zag het doosje er verleidelijk uit. Zes goudgele ijsjes voor ongeveer 3 euri’s. Natuurlijk zes want dan heb je een six pack :-). En maar 25 kilocalorieën… nouja… wanneer je een ijsje uit de doos haalt, zitten er ineens 26 kilocalorieën in. Ze zitten zelf dus nog te twijfelen. Hoe dan ook, ik heb er nog steeds zin in.

Het ijsje

En dan gaat het ijskoude plastic eraf. En eruit komt… een echt waterijsje. Een beetje wat je verwacht van het plaatje, maar toch wat rommeliger afgegoten. Een beetje de look van een echt Aldi ijsje. Oja, premium supermarkten verkopen deze ijsjes ook voor bijna 5 euri’s. Qua looks hadden ze heel veel kunnen doen. Al is het de kleur geel maar zo puur naar voren trekken als op de plaatjes. Nee, dit knalt niet. Dit ziet er uit als iets dat ik prima thuis zelf kan maken.

De smaak

En daar is de smaak eerlijk gezegd ook naar. Door de koude, functioneren de smaakreceptoren op de menselijke tong minder sterk. Dit is de reden dat je bij het maken van ijs enorme hoeveelheden vetten en suikers moet toevoegen.

In de nasmaak van het ijsje (als in 5 minuten nadat deze op is), blijft in mijn mond wel een filmpje smaak dat vergelijkbaar is met de smaak van Bavaria Radler. Maar tijdens het eten van het ijsje, zweeft het een beetje in het midden. Ja, ik proef iets van hop. En ja, ik proef iets van citroen. Maar echt heel veel proef ik niet. Het smaakt een beetje alsof ze letterlijk een flesje Bavaria Radler hebben laten leeglopen in een ijsvormpje.

Het ijsje is overigens wel echt 18+. Er zit namelijk 2% alcohol in. En hier lijken de mensen van Smart Ice iets slims te hebben gedaan. Het vriespunt van alcohol ligt een flink stuk lager dan dat van water. Alcohol bevriest pas bij een temperatuur van -112 graden Celsius. Deze temperatuur breng je omhoog door het met andere bestanddelen te vermengen. En dat is in het biertje van Bavaria natuurlijk al gebeurd. En al bevriezen de alcohol moleculen dan niet echt, ze worden opgesloten door de overige bevroren moleculen. Hier moet dus een beetje een uitdaging hebben gezeten om tot een goed egaal resultaat te komen.

Conclusie: Bavaria Radler Ice

Ik weet zeker dat Bavaria Radler Ice een kassucces gaat worden voor de brouwer uit het zuiden. Al is het maar omdat iedereen dit gaat proberen. En het is niet onwaarschijnlijk dat andere fabrikanten snel zullen volgen wanneer deze ijsjes als warme broodjes over de toonbank gaan. Maar ik geef toe, dit ijsje verveelt snel. Ik hoop dat andere fabrikanten iets meer creativiteit in een Radler ijsje gaan steken. Zo aan het einde van de six pack heb ik er mijn buik wel vol van.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.