Review: Beer in a box – Growl en Wroarl‎


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Extra grote beer van Beer in a Box met 4 sterren.

The Good
  • Bezorging in stijl
  • Pakket samengesteld met gevoel voor humor
  • Meer dan alleen een paar lekkere speciaalbieren
  • De Beer App
  • Eenmalige bestelling, of via abonnement

The Bad
  • Nooit genoeg ;)

Bieren is nog nooit zo leuk geweest!

De beste en nieuwste speciaalbieren ontdekken! Als losse box, opvallend cadeau of hip abonnement.

Als echte bierliefhebber zie ik met groot genoegen dat steeds meer supermarkten hun assortiment speciaalbieren fors uitbreiden. Waar eerder enkel pils en een verdwaald witbiertje bij de plaatselijke keten gekocht kon worden, word je tegenwoordig verrast door een ruim assortiment dubbels, tripels, IPA’s en andere licht alcoholische versnaperingen!

Goede zaak, maar het kan nog beter.

“Een op jouw smaak afgestemd pakket met extra speciale speciaalbieren, van kleine brouwers, en direct van de brouwer gekocht. Biertjes die de meeste mensen nog niet kennen. Een pakket met bieren die met jouw persoonlijke smaak meebeweegt. Daar geloven wij in”, aldus Victor Küppers, Tim Remmerswaal en Armand Haan, oprichters van ‘Beer in a Box’. Ik knik instemmend!

De drie mannen van Beer in a Box, sinds 2015 gevestigd in Alkmaar hebben zich het doel gesteld om 200.000 ‘Beer Boxen’ per jaar te versturen. Niet slecht, voor een paar verzekeringsmannen! Dat er vraag is naar het concept wat de mannen op poten hebben gezet is inmiddels wel duidelijk. Via een crowdfundingsactie afgelopen zomer heeft Beer in a Box maar liefst € 128.301,- opgehaald. We kunnen de komende tijd dus vast en zeker nóg meer van deze mannen verwachten.

Extra grote Beer!

Wij ontvingen van Beer in a Box het ‘extra grote beer’ pakket, logischerwijs het grootste bierpakket die je via de website kan bestellen en eenmalig, of eens in de twee maanden kan laten bezorgen. Het pakket is netjes verpakt in een stevige doos en de beer van Beer in a Box siert trots de zijkant van de doos.

In het bierpakket vind je smaakkaarten waarmee je de inhoud van de flesjes kunt beoordelen op kleur, geur en smaak. Je kan ervoor kiezen om één van je biertjes op te offeren om er het bijgevoegde recept, in ons geval een ovenschotel ‘avec vis’, mee te maken. En naast wat viltjes en een kleurplaat vormen de 12 unieke speciaalbieren het kloppende berenhart van deze extra grote beer.

“Beste Michiel, heel veel plezier, en drink ze niet allemaal op 1 dag. Groeten Armand”

Gedeeld geluk is dubbel geluk! Ik roep de versteking in van een goede vriend. De flesjes liggen koud en er is genoeg lekkers te knabbelen in huis voor een lange avond. Ons staat te wachten:

Brouwerij 1573 – Drebbel Amber Ale

Streekbrouwerij De Stramme Kabouter – Zwoele Kabouter

Brouwerij Tiecelijn – Locomotion Brown Ale

Vals Nat Bier – Blonde Klasbak

Black Isle Organic – Red Kite Amber Ale

Bonifatius Bier – Maerte Saison

Witkap-Pater – Dubbel

Brouwerij de Twee Leeuwen – Fèrs Blond

Brouwerij Pronck – Nut Brown Ale

Brouwerij Zeeburg – Tripel

Black Ilse Organic – Porter

Gigantic Sailor – Double IPA

Wat vonden we ervan?

Enkele uren later zitten we voldaan en als een volleerd jurypanel onderuitgezakt op de bank. Dit was echt cool!

De ovenschotel ‘avec vis’ was heerlijk, al moet ik toegeven dat ik een andere tripel voor de bereiding heb gebruikt. De flessen staan leeg op het aanrecht en de smaakkaarten liggen nonchalant verspreid over de salontafel. De kaarsen zijn al lang over hun 4 uur brandtijd heen en zijn al geruime tijd bekoeld. Iets anders is te zeggen over de bovenburen.

“Armand, We hebben veel plezier beleefd aan jullie grote beer, en gezien het al ver voorbij middernacht is, hebben we er 2 dagen over gedaan. Groeten Michiel”

Cijfers:

De smaakkaarten zijn ingevuld met scores tussen de 6 en de 9.5, met Double IPA van Gigantic Sailor als grote winnaar, op gepaste afstand opgevolgd door de Blonde Klasbak van Vals Nat Bier en Fèrs Blond van Brouwerij de Twee Leeuwen.

Gigantic Sailor – Double IPA: Een heerlijk hoppig bier met een flink bittertje. Stevige IPA, maar erg goed in balans! Een 9,5!

Vals Nat Bier – Blonde Klasbak: Een heerlijk frisse American Pale Ale. Een ware explosie in zowel de neus als de mond van pomelo en grapefruit. Waanzinnig biertje voor de zomermaanden! Een 9!

Brouwerij de Twee Leeuwen – Fèrs Blond: Deze schone blonde doet haar naam eer aan. Een biertje hoog in de hop en met de frisse smaak van roggemout drink je dit blondje heerlijk weg. een 9!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de 9 biertjes die niet in onze top 3 terecht zijn gekomen? Dan moet je hopen dat Armand, Tim of Victor deze aan jouw eigen kleine, grote of extra grote beer toevoegt. Wroarl‎!

Je kan je eigen beer bestellen op: www.beerinabox.nl

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.