Heineken Blade Birra Moretti met Heineken Glas

Review: Birra Moretti Ricetta Originale van de Heineken Blade


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Heineken Blade Birra Moretti van Heineken met 4 sterren.

The Good
  • Mooi, fris zomerpils uit Italië

The Bad

In 1859 werd het recept voor de Birra Moretti Ricetta Originale in Italië op papier gezet. Een fris biertje dat inmiddels eigendom is geworden van Heineken Italië. Dat traditionele biertje is nu ook als speciaalbier verkrijgbaar voor de Heineken Blade. Heineken Blade De Heineken Blade is een voortboorduursel op bekende thuistabs als de Beertender en […]

In 1859 werd het recept voor de Birra Moretti Ricetta Originale in Italië op papier gezet. Een fris biertje dat inmiddels eigendom is geworden van Heineken Italië. Dat traditionele biertje is nu ook als speciaalbier verkrijgbaar voor de Heineken Blade.

Heineken Blade Birra MorettiHeineken Blade

De Heineken Blade is een voortboorduursel op bekende thuistabs als de Beertender en The Sub. Het grote verschil is dat je hier 30 biertjes uit tapt. Daarmee is hij prima geschikt voor feestjes, maar ook voor gebruik tijdens de vrijdagmiddagborrel op de zaak en gebruik in kleiner Horeca. Binnenkort lees je onze review.

De smaak van Birra Moretti Ricetta Originale

Ik noemde het al, de Birra Moretti Ricetta Originale is al jaren een echt biertje van Heineken. Hierdoor mag je er vanuit gaan dat de smaak van het bier consistent is en blijft. Dit door de hoogwaardige brouwtechnieken waar dit soort megabrouwers mee werken.

Wanneer je de Birra Moretti Ricetta Originale voor het eerst onder je neus krijgt, dan ruik je een typische pilsner. Een echte dorstlesser die zeer welkom is nu het warme weer aanbreekt. Je ruikt een zacht, misschien iets zoete mout, maar niets dat echt spannend is.

De Heineken Blade zorgt ervoor dat het biertje onder een consistente, lage temperatuur en met constante druk in mijn glas wordt gespoten. Het pilsje is strogeel en helder. De schuimkraag is mooi consistent en stevig.

Zet ik het glas aan mijn lippen, dan levert de Birra Moretti Ricetta Originale een mooie, friszure smaak. Er is spraken van een lichte, moutige smaak met een licht, droog bitttertje. Een echt zomerbiertje.

Heineken Blade Birra Moretti met Heineken Glas

Conclusie Birra Moretti Ricetta Originale van de Heineken Blade

Ga je dit biertje met een mooie gerecht combineren, dan is dat zonde. Dit biertje schreeuwt echt om pinda’s, pizza en patat. Het is een echter dorstlesser die zich gemakkelijk laat wegtikken. Laat de zomer van 2020 maar komen!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.