Review: BK Infinity Koekenpan 28cm


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Infinity Koekenpan 28 cm van BK met 4 sterren.

The Good
  • Anti kras
  • Anti aanbak
  • Stevig
  • Niet te zwaar
  • Makkelijk te stapelen door ontwerp
  • Mooie binnenzijde

The Bad
  • Design

To BK infinity and beyond!

Infinity and beyond! Al meerdere koek- en hapjespannen zijn de revue gepasseerd die Infinity aan hun naam hebben toegevoegd. Allemaal kwaliteitspannen, daarom waren wij blij verrast te horen dat BK een nieuwe pan op de markt heeft gebracht die ook deze naam mag dragen. Wij testen vandaag de BK Infinity Koekenpan van 28cm!

JFK is niet onbekend met BK, we go way back. Nou ja way, ieder geval sinds onze laatste review met de Wokarang van BK, niet gelezen? Lees hem hier.

BK Cookware

BK heeft Nederlandse roots. Dat gaat een heel tijdje terug. Al klinkt BK Cookware niet Nederlands, BK staat voor Berk Kampen. Berk is de achternaam van Hendrik Berk. Deze meneer was rond het jaar kruik (1851) een producent van metalen keukengerei zoals potten en pannen. Het bedrijf BK Cookware is officieel door de koper- en blikslager Hendrik Berk opgericht in de plaats Kampen. Het BK van Hendrik groeide enorm uit, naar veel takken, familieleden en verschillende professies. Uiteindelijk kregen zij zelfs na hun 100 jarig bestaan de titel Koninklijk! Yes, vandaar dat kroontje in hun logo! Leuk hé die achtergrond info die JFK met zijn lezers deelt.

 

De BK Infinity pannen staan garant voor jarenlang bakplezier, dat weten we wel. Wat de Infinity interessanter maakt is de superieure antiaanbaklaag, die houdt de pan gemakkelijk en met weinig vet te gebruiken. Daarnaast is deze ook krasvrij, dat is weer mooi! Maar hoe steekt dat nu eigenlijk in elkaar?

De innovatieve zit hem op de manier van fabriceren. De titanium coating die aangebracht is op de pan met een temperatuur van 15.000 °C wordt gecombineerd met de  Teflon® Platinum Plus coating. Deze combi zorgt voor meer gebruikersgemak en zou er voor moeten zorgen dat het uiterlijk van de pan als nieuw en krasvrij blijven. Uiteraard hebben we de pan pas een paar weken, dus dat kunnen we nog niet bevestigen, maar ieder geval na een stuk of tien keer bakken en braden zie ik nog geen krasje of teken van gebruik. Dat is al opmerkelijk.

Daarom geldt er op de BK Infinity pannen een garantie van vijf jaar. De BK pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en zijn vaatwasser bestendig.

De ontwerpers van BK zijn geïnspireerd door de klassieke Franse kookschool. De prettige vorm van deze koekenpannen heeft een nieuw elan gekregen in de BK Infinity bak- en braadserie. Door de unieke vorm van de greep zijn de pannen stapelbaar. De ergonomische houdgreep is ovenbestendig tot 160 graden.

Conclusie

De conclusie van de BK Infinity Koekenpan 28 cm maakt de pan tot een echte aanrader. Redelijk klassiek qua vorm, maar prettige ergonomische keukenmaat die zeer comfortabel en eenvoudig werkt. Deze BK is fijn op gewicht, niet zwaar eerder licht als je het formaat zo ziet, waardoor de pan tegen een stootje kan en niet van je gaspit schuift. De Infinity is gemakkelijk schoon te maken, anti kras en is geschikt voor alle warmtebronnen. Daarnaast kan hij zelfs de vaatwasser in, al zou ik dat niet aanraden. Het Infinity keukenlabel is en blijft een zeer geschikte keukenpartner, ook bij BK.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.