Review: Buccan Sunbury Smokey Egg XL 18″Kamado


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 3 sterren.

The Good
  • Gave Looks
  • Prettige werk hoogte
  • Zeer snel op temperatuur
  • Stabiel in temperatuur behoud
  • Ook voor kleinere tuinen

The Bad
  • Geen Deflector
  • Bamboe zijtafeltjes
  • Prijs
  • XL ???

Het merk Buccan hebben we allemaal wel eens in de Bouwmarkt zien shinen. Een compleet arrangement aan verschillende soorten BBQ's is wat Buccan ons als consument te bieden heeft. Ze zetten hoog in met hun Special edition Blue Kamado. De kleur is fél, maar hoe komt deze kamado aan wanneer je hem besteld, én nog belangrijker doet hij het nét zo hoed als dat hi er uit ziet? We gaan het beleven! lezen jullie mee?

Het Arawak indiaanse woord “Buccan” is mogelijk zo oud als de tijd zelf. Een Buccan is een houten frame welke gebruikt wordt voor het slowcooken van grote stukken (wild) vlees. De term Buccaneren is afgeleid van het woord Buccan, en dat is een benaming voor het conserveren van Vlees welke tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt in de caribean.  Deze techniek is lang geleden al uitgevonden inde tijd dat er nog geen mogelijkheden waren om je vlees of te bewaren in een koelkast of vriezer zoals we dat vandaag de dag doen. Dus in feite werd de Buccan gebruikt als BBQ om het vlees langer houdbaar te maken én te eten. Vandaag Gaan we de Buccan Large uit testen, en nog wel een hele speciale uitvoering. De Special Blue edition!

Unboxing

Yes, daar staat ie dan! De lang verwachte Buccan Special edition blue! We zien  2 ietwat kleinere dozen dan dat we verwachten van een Large Kamado, maar dat mag de pret niet drukken, en we beginnen met het uitpakken.

Alles ziet keurig verpakt en komt dus ook veilig en onbeschadigd aan. Snel in elkaar zetten dus! Lets GO!

Fijn om te zien dat alle schroefjes en gereedschappen netjes in een harde overzichtelijke verpakking ingepakt zijn. Ook tijdens het in elkaar zetten heb je hier profijt van. Het standaard zit binnen No time in elkaar, dit is echt heel gemakkelijk en voelt zeer stevig aan! Het plaatsen van de Kamado in het standaard is zonder hulp van mijn trouwe buur man te doen. De maat die Buccan aan zijn Kamado’s geeft moet écht even nagekeken worden, want nog nooit heb ik een XL Kamado alleen op kunnen tillen. Los daar van is het een ideaal maatje om zo hopla erin te zetten, om vervolgens assemblage te voltooien door middel van de Bamboe plankjes, het handvat en de gietijzeren Topvent te monteren, en dan Tadaa! Behooold! De Buccan is daar, dus bakken maar!

Wat valt op?

Ja wat valt er op? Die kleur natuurlijk!! Wel erg smaak gevoelig. Zélf vind ik het mat blauwe erg mooi en gedurfd vooral. Juist dat er voor het matte is gekozen in plaats van glimmend blauw, vind ik een stoere keuze. Wat ook opvallend was is dat er geen heat deflector bij zit. Niet indirect slow dus. Opmerkelijk, want dat is toch echt waar de naam Buccan voor staat, zou je zeggen. Verder zien we Bamboe Plankjes. Daar ben ik geen fan van, maar als je er zuinig op bent kan je ze langer mooi houden. Verder zijn deze tafeltjes erg gevoelig voor ons vochtige klimaat, dus let hiermee op.

Specificaties

Merk Buccan BBQ
Kleur Blauw
Lengte product (cm) 121
Breedte product (cm) 65.5
Hoogte product (cm) 108
Gewicht product kilo 47
Montage vereist Ja
Lengte verpakking (cm) 57
Breedte verpakking (cm) 51.5
Hoogte verpakking (cm) 65
Gewicht verpakking kilo 56

BBQ zonder goed vlees? Dat kan natuurlijk echt niet, daarom verzorgt Beef&Steak al sinds lange tijd de tests van debestebbq.nl. Je kunt online kwalitatief hoogwaardig vlees bestellen wat heel snel, diepgevroren wordt geleverd. Eersteklas vers vlees zoals bij de plaatselijke slager, maar je hoeft er de deur niet meer voor uit! BEEF&STEAK is een eigentijdse culinaire specialist, met de lekkerste producten voor de beste prijs. Ze willen dat mensen thuis kunnen genieten van onze producten van hoge kwaliteit, zonder naar de slager te hoeven gaan. Als experts op het gebied van vlees weten ze precies waar ze de beste kwaliteit flank steaks, t-bone steak, lamsvlees maar ook gevogelte voor jou kunnen bemachtigen. Het assortiment is breed. Van dagelijks vlees tot steaks en roasts. Op zoek naar de meest exclusieve vleessoorten? Dan ben je bij Beef&Steak aan het juiste adres.

Eerste gebruik

Ja we knallen de Buccan aan met 1 doel voor ogen. De Chuck eye Steak van ons leven maken! Dit mooie stuk vlees is zeer mals bij de juiste bereiding, dus dit moet echt even goed gaan chefke!

We laten de Kamado rustig een tijdje op temperatuur komen. Even tussendoor is het heel prettig om te zien dat Buccan zijn Thermometer alleen voorzien van Graden Celsius en laat Fahrenheit achterwege. Dat doen er niet veel kan ik je zeggen, en dat voorkomt dat je de wellicht per ongeluk de verkeerde temperatuur aanhoud, en het oogt een stuk rustiger.

Dat dus even terzijde, het vlees sist en we krijgen steeds meer trek. Opvallend is dat de kamado lekker rap op temperatuur komt en stabiel blijft wanneer we de lucht wat knijpen. Dit geeft snel vertrouwen en zal voor goede resultaten zorgen. Check het resultaat! Goed gelukt, al zeg ik het zelf 🙂

 

Conclusie

Het is natuurlijk niet bij deze ene chuck eye steak gebleven, echter hebben we de Buccan niet kunnen testen hoe hij reageert bij een Low en slow sessie, en dat is jammer. Nu heb je gewoon te maken met een zeer zware grill in feite. Het merk Buccan staat zoals ze zelf aangeven voor indirect koken en dan is het best opmerkelijk dat ze bij hun kamado’s niet standaard een hitteschild bij leveren. Ook al hebben we dit dus niet kunnen testen, ben ik er wél van overtuigd dat deze Kamado hier erg goed in zal zijn. Hij reageert het fijn op mijn handelingen en de temperatuur is gemakkelijk naar je hand te zetten. Je hebt ‘m snel door zeg maar, en dat is erg fijn kokkerellen kan ik je zeggen! 🙂

De Buccan Sunbury XL doet mee aan DeBesteBBQ2023 in de categorie Beste Kamado tot 1000,- Houd de website(s) in de gaten voor de winnaars!

 

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.