Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Dry Aged Tomahawk Steak van Beef and Steak met 4.5 sterren.
The Good
- Diepbevroren
- 's avonds aan huis bezorgd
- Heerlijk van smaak
- Gemakkelijk te bereiden
The Bad
- hahahaha!
Een mooie Tomahawk Steak is al prachtig, cave man of niet. Maar een Dry Aged van Beef en Steak, dat is k.w.a.l.i.t. eitje, een kwali, kwali, kwaliteitje!
Bij Beefensteak.nl kan je terecht voor kwaliteitsvlees voor een eerlijke prijs. Luchtdicht en bevroren verpakt en eventueel naar wens ’s avonds thuisbezorgd. De Tomahawk, het ultieme ‘mannenvleesch.’ Een rib-eye aan een enorm stuk bot, ik voelde me direct een authentieke, woestbebaarde cave man. Dus kom maar op! Hoe het was? dat lees je hieronder.
DING DONG
Mijn allerbeste vriend stond voor de deur. Lachend, met een prachtige vriesdoos in zijn handen, waarin het mooiste stuk vlees op aarde was verpakt. Keihard bevroren, dus nog eventjes geduld. Ik stopte met het knuffelen van de beste man en hij kon eindelijk weer ademhalen en zijn weg vervolgen. “Bedankt, postbode!” riep ik hem nog na met de nodige kushandjes. Wat een fijne vent.
Omschrijving
HERKOMST | Nederland |
---|---|
INGREDIËNTENDECLARATIE | 100% rundvlees |
ALLERGIE | Nee |
OPSLAGCONDITIE | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
RIJPING | 21 Dagen Dry Aged |
MANIER VAN AFMESTEN | Grasgevoerd |
BEREIDINGSMETHODE | Barbecue, Braadpan, Grill |
De Tomahawk is wellicht het mooiste stuk om te presenteren op een BBQ. De rib eye is vol van smaak en met het bot eraan kent men dit als Cote de Boeuf. Het extra lange bot is een speciale manier van uitsnijden die veel tijd vergt. Het product om je gasten mee te verrassen.Het vlees kent een mooie marmering en een volle rib eye smaak. De Tomahawk heeft een grote hoeveelheid intramusculair vet. Dit zijn vetdeeltjes in het spierweefsel en zorgen voor een smaakvolle steak. Het vlees van de tomahawk is ongeveer 2 centimeter dik. Hierdoor kun je makkelijk met twee of drie personen van deze lekkernij genieten.
Bereiding
De Tomahawk is ontdooid, afgedept en ingesmeerd en gewreven met Ashes2Ashes, een toffe Rub van Beef en Steak. De Rub ziet er alleen al tof uit met een zeer uitgebalanceerde rub met eetbaar houtskool. Dit maakt de rub zwart van kleur wat een ontzettend leuk effect geeft op je steaks.
Bastard Urban Medium Kamado
Om het beste vlees te kunnen bereiden, moet je ook wel een flinke BBQ in huis hebben. Wij gebruikte hiervoor de Bastard Urban Medium, een te gekke kamado met nieuw design in 2019. Check die schoorsteen! Ben je benieuwd naar de Bastard review, kijk dan even hier.
We hebben om de juiste kerntemperatuur te verkrijgen een mobiele temperatuurmeter aangesloten. Toen de juiste temperatuur was bereikt hebben we de low & slow manier van grillen omgeruild voor even flink burnen. Dus pizzasteen eruit, luchtsluizen open en knallen maar. Daarna nog eventjes in een stuk folie bij laten trekken en binnen een uur hadden we een prachtig stuk vlees op tafel.
Wat heerlijk!
De authentieke smaak, die roken we al tijdens het bereiden. Een funky, paddenstoelachtige geur, slaat je tong alle kanten op tijdens het proeven wat een bijzonder heerlijk stuk vlees.
Wil jij ook een steak zoals deze? Bestel dan nu de Dry Aged Tomahawk op Beef & Steak.nl!
Reageren