Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS Black Edition Bereidingen

Dit is dé beste BBQ van 2019!

De redacties van JustForKoks.nl en GadgetGear.nl zijn de afgelopen maanden hard aan het werk geweest. Wanneer het ook maar een beetje droog was, trokken de helden naar buiten om te flamegrillen, te braaien en te branden. Zij zochten uit wat voor jou de beste BBQ is. De beste BBQ’s van 2019, per brandstof Het klassieke […]

De redacties van JustForKoks.nl en GadgetGear.nl zijn de afgelopen maanden hard aan het werk geweest. Wanneer het ook maar een beetje droog was, trokken de helden naar buiten om te flamegrillen, te braaien en te branden. Zij zochten uit wat voor jou de beste BBQ is.

De beste BBQ’s van 2019, per brandstof

Het klassieke kogeltje van Weber blijft scoren bij de redactie. De beste kolen BBQ is dan ook de Weber Master Touch Premium GBS E-5775. Het leuke van het GBS systeem is dat het mogelijk is extra accessoires te plaatsen.

De beste gas BBQ is eveneens een kogeltje, maar hier gaat toch echt Outdoorchef er met de prijs vandoor. De kogel van Outdoorchef Ascona bevat twee ringbranders waardoor je met twee zones kunt werken. Tel daar de innovatieve trechter bij op en de winnaar is bekend.

Ga je lekker rough ’n tough een fikkie stoken? Dan moet je wederom bij Ofyr zijn. Voor de tweede keer op een rij is de Ofyr de beste houtgestookte BBQ. Niet alleen qua design en materiaalgebruik, maar zeker ook qua veiligheid.

Goede elektrische BBQ’s kwamen we dit jaar helaas niet tegen. De toppers van vorig jaar werden dan ook niet uitgedaagd, dus hebben we geen winnaar. Wel hebben we besloten volgend jaar ook naar de pallet BBQ te gaan kijken. Wordt vervolgd dus!

De beste Kamado van 2019

Onder de €500 vonden we wel wat kamado’s, maar niets was nou echt overtuigend. Tussen de €500 en de €1.000 werden we het meest verrast door de Keij Kamado XL. Misschien wel de enige kamado die een herfst, winter en lente onder een zeil kan overleven omdat de tafels en handvatten van kunststof zijn. Briljant! Boven de €1.000 was er maar 1 overduidelijke winnaar. Met de The Bastard Urban Medium Complete 2019 zet het merk een nieuwe look neer met hoogwaardige materialen. Daar kon dit jaar niemand tegenop.

De beste buitenkeuken van 2019

Dit jaar waren er twee buitenkeukens die enorm wisten op te vallen. Ten eerste was de winnaar beste buitenkeuken van vorig jaar terug in het overzicht. De Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS wist opnieuw te scoren. Dit jaar als BBQ met het grootste schoonmaakgemak. De nieuwe SBS branders zijn fantastisch, maar waren net niet goed genoeg om de winnaar van de beste buitenkeuken 2019 te worden. Die prijs gaat naar de Outdoorchef Dualchef 425 G. Een buitenkeuken met twee zones en veel, innovatieve accessoires. Dit laatste zorgde ervoor dat Outdoorchef nog een tweede prijs wint voor haar Dualchef. Namelijk ook nog voor de meest innovatieve BBQ.

Andere noemenswaardige BBQ’s

En dan hebben we nog twee categorieën die we je niet kunnen onthouden. Voor de pro’s en horeca grillers, hebben we de Otto Wilde beloond. The Otto Grill is een aanpassing op de salamander die we al jaren in de horeca kennen. Hier kun je tot 900 graden op bereiken en dat is ideaal voor dé perfecte steak.

De fijnste BBQ voor mee naar het strand, blijkt de nomadiQ BBQ. Een Nederlande BBQ met een buitengewoon slim en veilig ontwerp. Bovendien is het grilloppervlak verrassend groot. Jep, deze gaat mee naar de camping, op de boot etc etc.

We sluiten af met de beste Pizza BBQ van 2019. Dit jaar gaat die prijs naar de Weltevree Outdoor Oven. Een houtgestookte oven met grill en pizzaplaat. Keurig gemaakt van cortenstaal.

Wil je het overzicht nog eens rustig teruglezen? Check dan DeBesteBBQ.nl. En natuurlijk bedanken we nog even de sponsoren. Beef & Steak voor het geweldige vleespakket en Xapron voor de schorten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.