Review: Outdoorchef Ascona 570 G gas BBQ met twee zones


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Ascona 570 G van Outdoorchef met 5 sterren.

The Good
  • Temperaturen goed onder controle te houden
  • Kan 360+ graden bereiken
  • Ideaal voor low & slow bereidingen
  • Zeer gemakkelijk schoon te maken

The Bad

Een oude bekende is terug in een nieuw kleurtje. Twee jaar na een eerste kennismaking, weet de Outdoorchef Ascona 570 G gas BBQ nog steeds haar mannetje te staan. De BBQ blijkt bovendien ideaal voor beginners en iedereendie niet graag schoonmaakt. Unboxing De Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey zit zo in de doos, dat […]

Een oude bekende is terug in een nieuw kleurtje. Twee jaar na een eerste kennismaking, weet de Outdoorchef Ascona 570 G gas BBQ nog steeds haar mannetje te staan. De BBQ blijkt bovendien ideaal voor beginners en iedereendie niet graag schoonmaakt.

Unboxing

De Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey zit zo in de doos, dat je de ketel vrijwel als laatst uit de doos kunt plukken. Dan is hij tijdens de op bouw lang beschermd. De onderdelen zijn gemarkeerd waar nodig. We vinden ook een map met een pasje om in te loggen op de site en andere documentatie die nodig is om de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey op te bouwen. Alle schroefjes, ringetjes en andere benodigdheden zitten in een handige doordrukstrip. Qua gereedschap moet je zelf even voor een schroevendraaier zorgen. Outdoorchef levert ook netjes een gasslang mee. Top!

Ontwerp

Bij de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey is het ‘bolletje’ mooi grijs terwijl het bedieningspaneel en het meubel zwart zijn. Onderin het meubel ligt een zwart-houten tafelblad om de gasfles op te zetten. Let op, deze kan bij stalen flessen flink beschadigen. Dus leg iets onder de fles als je de BBQ graag mooi houdt.

Leuk detail is ook de steekthermometer in de deksel. Deze bevat een groene temperatuurindicator. De schaal op de thermometer is zowel in Celsius als Fahrenheit. Zo kun je ook Amerikaanse bereidingen op deze BBQ maken.

Een handig detail is het scharnier van de klep. Die zit niet achterop, maar meer naar de zijkant. De klep gaat hierdoor schuin open en dat werkt erg prettig als je rechtshandig bent.

2 ringbranders

Wat heel mooi is aan de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey, is de aanwezigheid van twee ringbranders. Op die manier kun je, met alleen de kleine, low & slow bereidingen maken op de BBQ. Van een mooie pulled pork tot appeltaart. Je kunt prima de lage temperatuur onder controle houden.

Wil je flink branden om dunnere stukken vlees snel te garen of om een mooie bark te creëren, dan zet je de twee ringen op vol vermogen aan. De temperatuur in de BBQ loopt dan met gemak op naar 360 graden.

 

Easy Flip Funnel System

Briljant aan de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey is het Easy Flip Funnel System. Ook als je een totale BBQ noob bent, kun je hiermee gemakkelijk een warme en een koude zone opbouwen. Het systeem werkt op basis van een geëmailleerde trechter. Wanneer deze met de punt omlaag in de BBQ zit, werkt deze echt els een enorme hetelucht oven. Eigenlijk precies wat je zoekt bij een BBQ met een klep. In deze modus kan er eigenlijk ook niets fout gaan. Ben je niet zo ervaren, dan ga je op deze manier starten.

Maar wat als je wilt werken met een hete en een koude zone. Omdat de bereiding dit vraagt of omdat je een feestje hebt en weet dat niet alle gasten direct jouw zalige stukjes Beef & Steak vlees van de grill prikken. Dan draai je de trechter om. In het midden wordt de hitte geconcentreerd. Zo heb je op de buitenste randen vooral een warmhoudfunctie.

Schoonmaak

Waar de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey echt in opvalt, is het schoonmaakgemak. De emaillen trechter vangt het gros van het vet op. Is de BBQ nog een klein beetje warm, veeg je dit met een sopje en een doek in no-time helemaal schoon en een schone BBQ gaat lang mee. Vuil valt overigens in een pannetje onder de trechter. ook slim!

Het standaard rooster is een geëmailleerd rooster. Zet de BBQ even wat harder aan na het grillen, en de voedselresten stoot je zo van het rooster. Gewoon met een simpele staalborstel. Ben je helemaal lui, leg hem ’s avonds in het gras. De volgende ochtend kun je hem met een doekje schoonwrijven. Ja, dit is dé ideale BBQ voor iedereen die geen tijd in de schoonmaak wenst te steken.

De grillervaring

De grillervaring op de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey is buitengewoon positief. De temperaturen zijn enorm goed te regelen. Bovendien staat de BBQ enorm stabiel. Ook wanneer je de klep open knalt. Een ander fijn iets, is de automatische ontsteker. Deze werkt op een AA batterij, die uiteraard wordt meegeleverd. In de opbouw zijn de aanwijzingen in eerste instantie wel wat overweldigend, maar misschien zijn we wat verwend geraakt… of moeten we gewoon iets te zeuren zoeken.

Conclusie: Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey

Met de Outdoorchef Ascona 570 G Dark Grey zien we niet alleen een BBQ met een hele mooie afwerking, maar ook de ultieme BBQ voor beginners. Je moet wel heel onhandig zijn wil je een stukje vlees verklooien op deze machine. Voor iedereen die wat moeilijkere recepten gaat bereiden, kan deze door haar easy flip funnel system ook goed meekomen. Krijg je het BBQ’en in de vingers, is er dus geen enkele reden om deze BBQ af te schrijven. En dan het schoonmaakgemak… wouw!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.