Cover Gloeiend Groen

Recensie: Gloeiend Groen (Welmoed Bezoen)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks het boek Gloeiend Groen met 4.5 sterren.

The Good
  • Leuke bundel met veel recepten
  • Gemakkelijk uit te voeren
  • Gemakkelijke ingrediënten
  • Mooi fotowerk

The Bad
  • Paar kleine dingen in de layout die beter kunnen.

Meer groente op de BBQ is niet alleen een goed verhaal voor de vegetariër of veganist, maar ook voor iedereen die commentaar krijgt dat er simpelweg teveel vlees op ligt. Vandaag recenseren we Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen. Ontwerp Voor een boek met een vrouwelijke auteur, is de cover verrassend mannelijk en creatief. We zien […]

Meer groente op de BBQ is niet alleen een goed verhaal voor de vegetariër of veganist, maar ook voor iedereen die commentaar krijgt dat er simpelweg teveel vlees op ligt. Vandaag recenseren we Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen.

Ontwerp

Voor een boek met een vrouwelijke auteur, is de cover verrassend mannelijk en creatief. We zien als we goed kijken, wat aubergines tussen de kolen liggen en verder prominent de zwarte titel op een fel groen vlak. Hier is duidelijk met een marketingoog naar gekeken.

Gloeiend Groen is gedrukt op dik papier en heeft een hardcover. Een goede binding waarmee je het gemakkelijk open legt. Jammer is wel dat de paginanummers tegen de rug zijn gezet. Hierdoor is het even snel bladeren naar een paginanummer niet heel gebruiksvriendelijk.

De pagina’s met recepten zijn vooral voorzien van grote foto’s van het eindresultaat. Foto’s met veel sfeer en dat inspireert. Welmoed is zelf ook regelmatig op de foto’s te zien en ik denk dat menig man daar totaal geen bezwaar tegen heeft.

De inhoud

Inhoudelijk start Welmoed met wat algemene BBQ tips. Ken je jouw BBQ al, hoef je eigenlijk alleen maar te weten dat ze kolen prefereert boven al het andere. Hoewel er gerechten zijn waarbij je de groenten tussen de kolen moet leggen, is het gros van de gerechten prima op gas of op elektra te bereiden.

De gerechten zelf zijn heel duidelijk weergegeven. Iconen voor wat vegetarisch en wat veganistisch is, zouden een welkome toevoeging zijn geweest. Voor iedereen die niet 100% van het vlees af gaat zou het aardig zijn geweest als gerechten met vlees werden gepaard.

De recepten zelf zijn niet al te ingewikkeld. Weinig stappen, weinig ingrediënten en zeker geen ingrediënten die je in een kleine winkel niet kunt vinden. Ook de bereidingstijden zijn relatief kort. Eigenlijk zoals het hoort op de BBQ. Gewoon even het ding aansteken en er vlot, lekkere groenten vanaf trekken.

Groenten op de grill

Leuk detail voor de eerste 250 kopers van het boek. Die ontvangen er een blikje Gloeiend Groen Spice mix bij. Een hele fijne kruidenmix die het ook prima als rub op een steak doet (Sssst, niet zeggen).

Gloeiend Groen Spice Mix

Conclusie Gloeiend Groen (Welmoed Bezoen)

Ik wil meer groenten op de BBQ en Gloeiend Groen heeft me de afgelopen dagen al enorm weten te inspireren. Gloeiend groen is leuk geschreven, maar vooral recepten die iedereen wel kan uitvoeren. Ja, er zijn een paar kleine puntjes van kritiek, maar wat ben ik blij met dit kookboek. En de mensen om mij heen ook 😊.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.