Review: NutriBullet Juicer Pro sapcentrifuge


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Juicer Pro van Nitribullet met 4.5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Veel, slimme accessoires

The Bad

Of je nu de vitamientjes of de suikerboost zoekt, de sapcentrifuge is een klassiek apparaat om het heerlijke sap uit groente en fruit te slingeren. Afgelopen week zijn we dan ook lekker aan het experimenteren gegaan met de NutriBullet Juicer Pro. De Nutribullet is al jaren een bekende naam in het landschap van de blenders. […]

Of je nu de vitamientjes of de suikerboost zoekt, de sapcentrifuge is een klassiek apparaat om het heerlijke sap uit groente en fruit te slingeren. Afgelopen week zijn we dan ook lekker aan het experimenteren gegaan met de NutriBullet Juicer Pro.

De Nutribullet is al jaren een bekende naam in het landschap van de blenders. Daar heeft het bedrijf enorm veel expertise opgedaan als het gaan om snelle motoren en krachtoverbrenging in de keuken. De NutriBullet Juicer Pro is niet meer dan een logische evolutie voor het merk. Voor het verkrijgen van sappen uit groenten en fruit, draait immers ook alles om het leveren van een snelle motor.

Unboxing

Hoewel de NutriBullet Juicer Pro met een klein prijskaartje van €149,95 op de markt komt, levert het merk deze sapcentrifuge overcompleet. Zo krijg je er mooie, glazen sapflessen bij, een keurige maatbeker met goede sluiting en twee icetrays om je creaties in de vriezer op te slaan. Dan kun je jouw juices gebruiken tijdens het blenden of bijvoorbeeld om jus en sausjes mee te verrijken. De documentatie is waanzinnig duidelijk geschreven en je krijgt een handige borstel om de verschillende onderdelen van de machine goed schoon te maken.

Design

Qua design zien we een perfecte afwerking bij NutriBullet Juicer Pro. Natuurlijk is er veel gebruik gemaakt van verschillende plastics. Zo’n machine van glas maken is zonder twijfel teveel gevraagd. Toch is de machine in één woord ‘mooi’.

Accessoires

Qua accessoires weet Nutribullet wel hoe het haar gebruikers moet verwennen. Dat zien we ook terug bij deze machine. We krijgen keurige, glazen sapflessen. Daarmee kun je jouw zelfgemaakte sapje gemakkelijk meenemen. Bovendien laat glas zich heel goed reinigen. De doppen zijn ook van stevige, dikke kunststoffen gemaakt. Perfect!

Je krijgt ook een soort ice tray. Daarmee kun je sappen invriezen. Deze trays zijn van siliconen en komen met een transparante plastic kap. Ideaal om knoeien in de koelkast te voorkomen. Deze zijn zo tof, dat je al snel op zoek gaat naar een plekje om bij te bestellen. Hij komt dus met alles om jouw juicy lifestyle te ondersteunen 😊

Gebruikservaring van de NutriBullet Juicer Pro

De NutriBullet Juicer Pro komt met een stevige 1.000 Watt motor. Je hebt dit vermogen lang niet altijd nodig. Daarom kun je hem in drie standen gebruiken, namelijk low, high en turbo. De stand hangt een beetje af van wat je gaat juicen. In de handleiding krijg je hier tips over.

In onze video zie je hoe ik aan het juicen ben met meloen, appel en sinaasappel. Allen kunnen gewoon in standje low in de machine. Eerlijk is eerlijk, dan staat hij al bijna te hard als we naar het resultaat van de pulp kijken. Je moet het gewoon een paar keer ervaren en dan weet je zelf wel welke stand bet beste bij je past.

Qua geluidsproductie is deze machine zeker een lawaaimaker. Dat zijn we gewend van sapcentrifuges. Deze is hier echt geen uitzondering in.

Pectine

Toen ik voor het eerst een sapcentrifuge mocht testen, liep ik tegen een bekend probleem aan; pectine. Een goedje dat vrijkomt uit bijvoorbeeld de schil van de appel. Het is niet echt schadelijk, maar het vormt al snel een schuimlaagje op jouw sapje. Het droogt ook super snel uit en wordt dan wat bruinig. Je kunt hier van af komen door gewoon je sapjes hard te schudden, maar ideaal is het niet.

Gelukkig is hier in het ontwerp van de maatbeker van de NutriBullet Juicer Pro goed over nagedacht. Hier zit een transparant schildje in. Dit houdt het gros van het schuim tegen. Echt goed bedacht.

Vaatwasserbestendig

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar schoonmaken is niet echt mijn ding. Wanneer je meteen na het juicen alle onderdelen even afspoelt, valt er eigenlijk ook weinig aan schoon te maken. Heeft het allemaal wat meer werk nodig, dan kun je de onderdelen van de machine gemakkelijk in de vaatwasser kwijt. Daar is dus prima over nagedacht.

Conclusie: NutriBullet Juicer Pro

De NutriBullet Juicer Pro is in de praktijk een ijzersterke sapcentrifuge. Een machine waar je jaren plezier van kunt hebben. Al is het maar omdat hij niet alleen gemakkelijk in gebruik is, maar zich ook erg gemakkelijk laat schoonmaken. Het enige dat we kunnen verzinnen is dat de low stand voor ons gevoel nog net een tikje te snel is. Verder is het echt een topper.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.