Review: Bourgini Steel Kitchen Chef Pro Keukenmachine


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Steel Kitchen Chef Pro van Bourgini met 4.5 sterren.

The Good
  • 1800 W
  • Mengkom 5,5 L
  • Prachtige design
  • Prijskaartje
  • Zeer solide machine
  • Mengt geheel (geen resten/klontjes)
  • Sterk voor langdurig brooddeeg

The Bad
  • Draaiknop mist antislip en relief
  • Draaiknop mag vaster, met meer voelbare klikjes om standen aan te geven.

De Bourgini Steel Kitchen Chef Pro Keukenmachine is een geweldige machine. Sterk, stabiel en een prachtig exemplaar dat je keuken siert. Een echte aanrader.
Het Nederlandse merk Bourgini is niet meer weg te denken uit de huishoudelijke sfeer. Met stijlvolle en kwalitatief sterke apparaten zijn de producten zeer in trek. Helemaal met de Star Collection waar de aandacht uitgaat naar een extra stukje design en hoogwaardige materialen. Binnen de Star Collection van Bourgini testen wij deze keer de Steel Kitchen Chef Pro; de nieuwste keukenmachine van Bourgini!
Bourgini klinkt op het eerste gezicht misschien niet als een Nederlands merk, maar niets is minder waar. Sinds 2014 bestormen zij de Nederlandse markt met hoogwaardige producten waar design en innovatie hoog in het vaandel staan. Daarbij is het prijskaartje vaak ook zeer interessant. Reden te meer om eens uitgebreid in hun nieuwe paradepaardje te duiken: de Bourgini Steel Kitchen Chef Pro uit hun Star Collection.

Unboxing

Wauw! Wat belooft deze keukenmachine een feestje te worden! Iedereen die Heel Holland Bakt volgt of gewoon zelf een thuisbakker is weet het; een keukenmachine is een absolute must!

Daarom kunnen we niet wachten om deze beauty uit te pakken, want dat is het. Een prachtige, stalen keukenmachine die met zwart glans is afgewerkt. Gecombineerd met de RVS kom en het gave blauwe licht van de draaiknop is het met recht een sieraad in je keuken. Uitpakken maar!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bourgini Steel Kitchen Chef Pro

De Steel Kitchen Chef Pro uit de Star Collection wordt standaard geleverd met een roestvrijstalen mixer, gietaluminium deeghaak, gietaluminium menghaak, roestvrijstalen mengkom en een kunststof spatkap. Het snoer wat gelukkig ook mooi zwart is, is ongeveer een meter lang wat net lang genoeg is om in de meeste keukens mee te werken. Het was handig geweest om bijvoorbeeld net een halve meter meer lengte te krijgen, waarbij het snoer in de machine zichzelf kon oprollen. Dit zie je wel eens bij andere huishoudelijke tools.

Wat meteen opvalt bij deze keukenmachine is de stabiliteit. Het is een flinke machine, die met stevige nappen aan de onderkant extra houvast geeft aan je keukenblad. Het geheel is stabiel, wankelt niet, wat alleen maar zou zorgen voor trillingen. Nee, deze jongen staat stevig.

De draaiknop met de standen is voorzien van wat beschermend plastic materiaal. Hierdoor kan je gewoon wat knoeien zonder uiteindelijk je knop te slopen. Wat ik mooi had gevonden was als het materiaal van harder rubber was geweest om de rand met wat meer grip/relief te kunnen draaien. De grote bedieningsknop zou met antislip afwerking kunnen worden verbeterd. Ook een praktische pauze en start functie voor het kort onderbreken van het mixproces zou een aanwinst kunnen zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat ik prettig vind is het klikje wanneer je in een bepaalde stand draait. Deze zou voor mij nog meer mogen opvallen zodat je met zowel zicht als gevoel een stand kunt kiezen. Maar ik moet toegeven jongens, dit zijn wenselijke details die niets afdoen van het prachtige beest wat hier voor mij staat.

Het logo is tof en mooi gepositioneerd op de machine, het blauwe led uit de draaiknop maakt de machine nog mooier en het zwarte glanzende staal is zo gaaf. Mocht je nu niet van het zwart zijn, dan heeft Bourgini ook nog traditionele kleuren in hun keukenmachines. Maar mij hebben ze met dit design.

De RVS mengkom, een flinke unit van maarliefst 5,5 l, is handig en stevig te bevestigen door een draaislot. Hiermee draai de kom goed vast zodat niets loskomt om trilt. Heel prettig. De materialen zijn vaatwasserbestendig, maar zoals wel vaker geadviseerd in onze reviews doen wij het liever met de hand. Dit om de levensduur van je accessoires te verlengen.

Power!

De Bourgini Steel Kitchen Chef Pro Keukenmachine komt met opvallende specificaties. Je ziet niet vaak een keukenmachine met zoveel inhoud in een mengkom en zoveel kracht. Veel keukenmachines met een indirecte aandrijving hebben 1000 W aan toeren, of zelfs 1400 W. Deze krachtpatser komt met 1800 W en een 5,5 L mengkom. Dat biedt enorm veel kracht en ruimte in al je keukenwerk. Zeker als je het zware werk wilt aangaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat ik nog mis in deze keukenmachine is een display waarin de standen af te lezen zijn, maar ook bijvoorbeeld waar de tijd wordt bijgehouden. Het zou mooi zijn als je kunt instellen dat je bijvoorbeeld 20 minuten moet mixen, zodat je lekker aan de slag kunt met iets anders terwijl je machine mixt.

Maar goed, nu hebben we het over details. Vergelijken wij bijvoorbeeld deze machine met concurrenten dan zie ik dat zij wellicht wel een display en dergelijke bieden, maar veel minder kracht en ruimte in de mengkom. Ook de prijs van de concurrenten ligt nog veel hoger (dubbel zo hoog!). Waar doe je het dan voor? Voor de beginnende mixer zou ik het prijskaartje leidend laten zijn. Maar ook voor de ervaren thuisbakker, kijk naar de resultaten. Wil je een uur brooddeeg laten kneden, dan heb je een indirecte machine nodig van minimaal 1200 W die dit met gemak aankan. De Steel Kitchen Chef Pro kan dat met gemak.

Gebruik

Als we aan de slag gaan met de Bourgini Steel Kitchen Chef Pro dan valt mij direct op dat de machine relatief stil is. Stiller dan ik gewend ben met andere machines. Geen must, want stoeien in de keuken mag geluid maken, maar wel prettig. De beweging van de accessoires op de keukenmachine zijn perfect uitgebalanceerd. De mixers schrapen niet over de kom, maar zijn wel zo gemaakt dat ze de gehele kom in beslag nemen en doordraaien zodat je geen dikke lagen aan de zijkanten krijgt. Zelfs met dikker beslag, kan je na het mixen met een simpele draaibeweging merken dat alles netjes is meegenomen. De grote mengkom is wel echt prettig. Niets klotst eroverheen en je komt eigenlijk nooit meer ruimte te kort. Heerlijk!

Productspecificaties

SKU 22.5195.00.00
EAN 8719979270926
Volt 240
Wattage / vermogen 1800 W
Hoogte 34 cm
Breedte 38,5 cm
Diepte 23,5 cm
Inhoud kom 5,5 L
Kleur behuizing Zwart
Materiaal behuizing Staal
Materiaal kom RVS
Aantal standen 6
Pulsfunctie Ja
Verlichte knop Ja
Kantelbare kop Ja
Anti-slipvoetjes Ja
Vaatwasserbestendig Ja, alle standaard bijgeleverde accessoires
Accessoires Roestvrijstalen mixer, Gietaluminium deeghaak, Gietaluminium menghaak, Roestvrijstalen mengkom, Kunststof spatkap
Kleur Zwart

 

Pastatools!

 

Met veel gemak zet je de pastatools van Bourgini op je keukenmachine. Het aansluiten is kinderspel en het gebruikersgemak is hoog. Kies verschillende standen voor verschillende diktes pastaslierten zodat je eindeloos kunt combineren. In de unboxing video zie je aan het eind van de film hoe gemakkelijk de pastatools werken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Conclusie

De Bourgini Steel Kitchen Chef Pro Keukenmachine is een geweldige machine. Sterk, stabiel en een prachtig exemplaar dat je keuken siert. Een echte aanrader.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.