Review: Online Oliebollen van de Oliebollenkoerier


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Luxe Gevulde Oliebollen van Oliebollenkoerier.nl met 4 sterren.

The Good
  • Online bestellen
  • Thuisbezorgd
  • Prima prijs
  • Goeie Bol

The Bad
  • Geen

De hele wereld bestelt van de hele wereld, alles online. Nou, dan kunnen die bollen potverdikke toch ook wel via het wereldwijde web, of nie?!

Wat hoort er onmiskenbaar bij oud & nieuw? Vuurwerk, ja. Champoepel, ja, Loten, ja, ja… Wat nog meer?! OLIEBOLLEN!!! Ja, natuurlijk! Die lekkere, zoetsappige ronde knallers. Met of zonder krenten, een vulling of smaakje, het maakt niet uit. Een schaaltje oliebollen met poedersuiker dat moet gewoon. Wat zou je zeggen als je deze heel gewoontjes, a la 2017/2018 online (kant en klaar) kunt bestellen? Ja, thuis afgeleverd! De Oliebollenkoerier doet dat al jaren! JFK heeft ze in huis!

Alles gaat online en alles wordt thuisbezorgd, waarom dan geen oliebollen. Dat dachten de oliebollenkoeriers ook. Het online bakkertje is ontstaan vanuit de vraag van de markt. Zij begonnen tien jaar geleden al met het leveren van oliebol- en appelbeignetpakketen. Voor bedrijven, vaste klanten, noem het maar op. Tot de vraag zo groot werd en zij een huis van een webshop hebben opgericht dat zich totaal richt op het thuisbezorgen van deze Nederlandse traditie.

Dus deze oudejaarsdag niet meer zwetend in de keuken boven het vet? Ach, het heeft ook wel z’n charme. Maar we moeten al genoeg bakken en braden deze feestdagen. Wij bestelden ze dit jaar online!

Bestellen en Leveren

De website van de oliebollenkoeriers is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je stuit direct op hun hardlopers en met een paar klikken heb je een bestelling geplaatst. Eerlijke prijs, vergelijkbaar met de lokale bakker. We klikken op de ‘Gevulde Oliebollen 30 stuks’. Voor € 22,50. Dit zijn de luxere oliebollen met een gewicht van 70 gram en een vulling van krenten, rozijnen en appel. De standaard maat is 30 bolletjes, maar je kunt je helemaal laten gaan met dozen van 10, 20, 30, 40, 50, 60,120 en 200 stuks (inclusief gratis poedersuiker en wenskaart). Boem!

Behalve diverse andere lekkernijen zoals kerststollen, amandelletters, speculaasstaven, chocoladeletters, kerstkransen, die ze allemaal online beschikbaar hebben, is het ons echt te doen om de oliebollen. Maar hoe zit het nu met het leveren? Je wilt ze optijd in huis en niet te laat? Het hele land wil ze op de 31 hebben, liever de 30e. Hoe pakken ze dat aan? Er wordt gewoon door heel veel man, heel veel gereden! Je kunt het beste zorgen dat je ze gewoon al een paar dagen in huis hebt, dan weet je zeker dat het goed zit.

De bollen worden geleverd in een grote kartonnen doos. Ze zijn per 10 stuk in plastic verpakt om ze lekker vers te houden, met een gratis busje poedersuiker en een wenskaart.  Bij de oliebollenkoerier geldt: een snelle levering is geen probleem, want voor 18.00 uur besteld is de volgende dag geleverd. Mocht je een last minute bestelling willen doen of mega haast hebben, dan kun je ze ook gewoon even bellen voor flexiebel ondersteuning.

De test

Ja, hier komt het toch op aan. Een lekkere oliebol maken is niet gemakkelijk. Of ze zijn moddervet of ze zijn kurkdroog, het beste is daar natuurlijk tussenin, al mag de bol op oud & nieuw best wat vettig zijn om het te winnen van alle drankjes. Een stevig laagje op de maag, dat is helemaal niet slecht 🙂

De oliebol is mooi rond, met een goede krentenverdeling en her en der een lekker stukje appel. De kleur is exact zoal hij wezen moet, lekker bruinig. Bij het vastpakken voel je dat het een luchtige bol is, 70 gram is mooi en niet zo zwaar. Hij is niet vet, zelfs als je even zachtjes knijpt of een hap neemt heb je geen ‘vette bek.’ Het lekkerste is om ze even op te warmen zodat ze niet droog van binnen zijn.

Tipje van JFK. Je kunt de snelle en hongerige manier kiezen. Dat is bam, een pingetje in de magnetron. Maar dan zijn ze direct wat vetter en wat slapper. Zonder van de goede bol. Nee, warm je oven even voor op 180 graden en plaats de oliebollen 10 minuten in de oven. Dan is de buitenkant wat knapperiger en de binnenkant wat minder droog. Echt doen hoor, dan scoor je goed bij de familie!

Conclusie

De online oliebollen van de Oliebollenkoerier zijn top. Dat moet ook wel als dit het gene is wat je doet, maar het blijft altijd een momentopname, een test als deze. Het fijne is dat je nu je bestelling kunt doen en weet dat je bijvoorbeeld de 30e je bollen in huis hebt. De prijs is eerlijk, hetzelfde wat je bij ons bij de bakker betaald en daar komen wat verzendkosten bij, logisch. Geen gezeul met tassen, geen keuze waar de bollen gehaald moeten worden en ruim op tijd lekker aan de oliebol. Hier is het pas 22 december, maar wij hebben ons al te goed gedaan aan al het goeds dat de Oliebollenkoerier.nl te bieden heeft. Bedankt jongens!

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.