Overcooked - All You Can Edition

Review: Overcooked! All you can eat is totale keukenchaos


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Overcooked! All you can eat van Team17 met 4 sterren.

The Good
  • Alle Overcooked levels tot nu toe
  • Online multiplayer ook voor de eerste Overcooked!
  • Extra exclusieve levels

The Bad
  • Een aantal levels is wel heeeeeeeel lastig

Of je zelf graag in de keuken staat of juist niet, Overcooked is een game die mij al sinds de eerste release weet bezig te houden. Alles wat je leert in kookshows over goede voorbereiding, gaat hier namelijk totaal mis en jij mag dit, samen met speler 2 proberen op te lossen. Overcooked is een […]

Of je zelf graag in de keuken staat of juist niet, Overcooked is een game die mij al sinds de eerste release weet bezig te houden. Alles wat je leert in kookshows over goede voorbereiding, gaat hier namelijk totaal mis en jij mag dit, samen met speler 2 proberen op te lossen.

Overcooked is een game gebaseerd op teamwerk in meer dan chaotische keukens. Hoewel je in je eentje beide koks met één controller kunt aansturen, is de game veruit het leukst met twee spelers.

Als koks krijgen jullie namelijk de opdracht om voedsel te bereiden voor jullie klanten. Dit begint met eenvoudige recepten in eenvoudige keukens, maar al snel worden de recepten groter. Worden de keukens complexer en krijg je de nodige uitdagingen op je dak. Denk aan ratten die proberen het eten te stelen of een Braziliaanse carnavalstoet die dwars door jouw keuken trekt. Om dan nog maar niet te spreken over een keuken op een gladde ijsschots of een zwalkend schip, waardoor de keuken deels steeds van plaats of vorm veranderd. Waanzin!

De geschiedenis van Overcooked!

Team17 bracht Overcooked! Voor het eerst in augustus van 2016 op de markt. Toen op de Xbox One en een jaar later op de Nintendo Switch. De game kreeg een Gourmet Edition en een Holiday Bundle met extra content. In 2018 verscheen Overcooked! 2. Die game verscheen letterlijk op alle grote platforms. Nu, in 2021 verschijnt Overcooked! All you can eat. Eigenlijk een bundel met de eerste twee games en alle DLC die zijn verschenen.

Overcooked! All you can eat

De game Overcooked! All you can eat is echt gemaakt voor de fans. Alle content van de eerste twee games in één grote bundel. Je hebt dus een paar 100 keukens (levels) waarin je mag spelen. De een nog uitdagender dan de ander.

Met de samenvoeging, heeft Team17 ook de gameplay van de originele Overcooked bijgewerkt. Hierdoor is de leercurve wat meer afgevlakt. Dit levert onervaren spelers al snel veel meer plezier op. Op de Xbox Series X, waarop wij de game hebben gespeeld, lijkt de gameplay geschikt te zijn gemaakt voor 60Hz 4K.

Niet geheel nieuw is de online multiplayer modus. Zeker in coronatijd erg handig. Het grote voordeel van deze uitgave is dat je nu ook de eerste overcooked online kunt spelen. Team17 werkt zelfs aan cross-platform multiplayer. Die update volgt later dit jaar.

Maar wat als je die eerste games al hebt?

Heb je alleen Overcooked, dan is Overcooked! All you can eat zeker het kopen waard. De gameplay is leuker, online multiplayer plus alle content van het tweede deel. Echt een no-brainer. Heb je Overcooked 2, kan ik me voorstellen dat de levels van de eerste versie niet direct de aanschaf waard zijn. In dat geval zou ik wachten tot er een dikke promo op deze titel zit.

Conclusie Overcooked! All you can eat

Ik was een enorme fan van Overcooked en nu ben ik dat van Overcooked! All you can eat. De heerlijke keukenchaos levert iedere keer weer een heerlijke uitdaging. Er zijn een aantal levels die wel echt heel moeilijk zijn, maar op het enorme totaal aan levels is het wat mij betreft niet heel erg om er een paar over te slaan. Deze game is echt waar voor je geld.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.