Review: Reset AfterDrink – Help je lichaam een kater te verwerken


Rajesh beoordeelde namens JustForkoks de AfterDrink van Reset met 4.5 sterren.

The Good
  • Werkt
  • Elegant ontworpen fles en mengoplossing
  • Slechts 80 ml

The Bad
  • Smaak
  • Prijzig

Een kater, wie heeft er nooit last van? Ok, mensen die geen alcohol drinken. Maar daar hebben we het even niet over. De meeste mensen kiezen ervoor te genieten van de nodige alcoholische versnaperingen wanneer de setting dit toelaat en niet zelden gaat men over een bepaalde grens welke een kater tot gevolg heeft. Uiteraard […]

Een kater, wie heeft er nooit last van? Ok, mensen die geen alcohol drinken. Maar daar hebben we het even niet over. De meeste mensen kiezen ervoor te genieten van de nodige alcoholische versnaperingen wanneer de setting dit toelaat en niet zelden gaat men over een bepaalde grens welke een kater tot gevolg heeft.

Uiteraard leren we hiervan en na wakker geworden te zijn in een draaiende kamer, zal dit niet snel wederom gebeuren…. Nou ja, eerlijkheid gebied te zeggen dat dit voor uw reviewer niet perse de waarheid is. En dat was het zeker niet tijdens zijn studietijd. In werkelijkheid was het regelmatig na gezworen te hebben dat het de laatste keer was, op een wonderlijke manier een week erop wederom raak.

Uitzonderlijk? Nee. De ervaring leert dat als het om het nuttigen van alcohol gaat, we in de meeste gevallen de korte termijn satisfactie prefereren boven het handelen naar voortschrijdend inzicht.

Enter Reset’s Afterdrink. Dit moet een oplossing zijn waarmee je lichaam, naar zeggen door Reset, tot 5 keer sneller zou herstellen na het drinken van alcohol. De werking zou zelfs gevalideerd zijn langs wetenschappelijk onderzoek. Klinkt goed, dachten we. Dus we namen de proef op de som.

Werking

Volgens Reset wordt ongeveer 65% van de katers veroorzaakt door het toxine aceetaldehyde. Dit blijft achter in je lichaam als gevolg van het verwerken van alcohol. Ons lichaam is in staat om beperkte hoeveelheden aceetaldehyde te verwerken wat zich uit in de creatie van azijnzuur dat fungeert als energie leverende brandstof. Presenteer je je lichaam aan een overvloed aan aceetaldehyde, dan treedt er een probleem op. De nadelige gevolgen van een overvloed aan aceetaldehyde gaat over het beschadigen van je hersencellen, veroorzaken van hoofdpijn en daarnaast een directe invloed op de maag en darmen.

Het antioxidant-enzym dat onze lever helpt om aceetaldehyde om te zetten in azijnzuur is glutathion. Dit is echter in beperkte mate in je systeem aanwezig terwijl het aanmaken van dit enzym een langdurig proces betreft. Hierdoor komt het dat je bij het wakker worden nog aceetaldehyde in je lichaam hebt zitten wat ervoor zorgt dat je je ziek voelt.

Reset’s AfterDrink bevat verschillende elementen, waaronder glutathion en overige aminozuren en vitamines om je lichaam te helpen de hoeveelheid aceetaldehyde te verwerken.

 

 

Verpakking

Aan de verpakking is duidelijk de nodige aandacht besteed. De flessen zitten ook individueel goed verpakt in een plastic folie. Uw reviewer las de instructies niet goed en dacht dat deze eerst verwijderd diende te worden. De eerste test was na een zware drinksessie, dus met optimale denkcapaciteit werd dit eerste gebruik niet benaderd. Hoe dan ook, de verpakking is dermate stevig dat dit wel een paar minuten van je tijd neemt. Tijd die je niet hoeft te besteden, want toen we de plastic verzegeling bij een ander exemplaar nader bekeken zagen we dat ter hoogte van de dop het plastic geperforeerd is en dus makkelijk open te draaien is.

Dit wordt overigens ook gewoon uitgelegd in de instructies die op ieder individueel flesje staan. Echter is dat wel in een witte kleur. Esthetisch ziet dat er goed uit, maar in beschonken toestand zullen de nodige mensen erover heen kijken. Hierom levert Reset bij een batch altijd los ook altijd een kaartje met instructie. Of mensen deze vooraf gaan lezen en bij de hand hebben bij het eerste gebruik, is de vraag.

De flessen zelf zijn redelijk ingenieus ontworpen, en gericht op het realiseren van een construct waarin een poeder en vloeistof in losse compartimenten gehouden kunnen worden, maar ook makkelijk gemengd kunnen worden. Een flesje heeft een cilinder in het midden zitten welke aan de bovenzijde een spitse vorm heeft. Deze functioneert als een soort stop voor het compartiment in de dop waar het poeder in zit. Schroef je de dop een beetje los, dan ontstaat er dus een gat onderin dat bovenste compartiment en valt de poeder in de fles met vloeistof. We demonstreren het met het beter zichtbare bruine suiker:

Het kan dat de poeder blijft vastzitten in de dop. Daarom is het verstandig vooraf even te schudden zodat het poeder los komt. Vervolgens draai je de dop open en valt het poeder in de fles het vloeistof. Nadat je het flesje weer dicht schroeft meng je beiden componenten met een beetje schudden. Het dubbele helix-vormige element welke vast zit aan de dop kan gebruikt worden om de laatste klonterige resten in de vloeistof op te laten lossen door deze op een neer te bewegen.

Voor het fabriceren van de flesjes is gekozen voor spuitgieten wat als gevolg heeft dat het plastic van de flesjes vrij dik is. Het is bijna jammer dat de flesjes slechts een inhoud van 80 ml hebben, anders had je ze wellicht kunnen hergebruiken voor iets anders.

De dop heeft ook aan de bovenkant een deksel die je eraf kan draaien welke enkel toegankelijk is wanneer je de volledige plastic verpakking verwijdert. Deze heeft verder geen functie voor de gebruiker en was puur nodig om tijdens de samenstelling van de flesjes de poeder in de dop te krijgen. De keus om de poeder los van de vloeistof te houden heeft te maken met het zo lang mogelijk houden van de houdbaarheid.

 

Gebruik

Naast de eerder genoemde 65% is ongeveer een 35% van een kater iets dat veroorzaakt word door een gebrek aan vocht in je lichaam. De instructies voor het gebruik van Reset Afterdrink zijn dan ook: twee glazen water, gevolgd door het flesje Afterdrink.

Test methodiek

We kregen twee sixpacks Afterdrink van Reset en hebben de afgelopen weken de flesjes uitgedeeld aan een groep mensen die verschillen qua leeftijd, gewicht en geslacht. We hebben nog even nagedacht over een specifieke methodiek om validiteit en betrouwbaarheid te coveren, maar met een sample van 12 heeft dat weinig zin. We houden het dus bij een casual test met een gevarieerd publiek. Uiteraard was het het makkelijkst voor uw reviewer om zijn eigen gevoel het beste te omschrijven op basis van drie alcohol-nuttigende sessies. Daarnaast is één extra persoon uitgezocht met soortgelijke sessies. De overige geteste mensen hebben slechts éénmaal een Afterdrink geprobeerd en hun ervaring gedeeld.

De drie genoemde alcoholsessies varieerden in hoeveelheid alcoholgebruik; een avond waarin er zwaar gedronken werd (stomdronken, normaal anderhalve dag herstellen), een avond met gemiddeld drankgebruik (duidelijke invloed met normaal een matige kater voor de duur van twee dagdelen) en een avond waarin er genuttigd is met een mate die leidt tot iets wat zich het beste laat omschrijven als aangeschoten, wat hooguit een beperkt katertje oplevert van één dagdeel.

 

Resultaat

Uw reviewer

Zware drinksessie. We hebben een avond met vrienden gehad, waarbij verschillende dranken genuttigd zijn. Een combinatie van bier en sterke drank in een hoeveelheid die een flinke kater garandeert, eentje waar uw reviewer in de regel anderhalve dag voor nodig heeft om weer tot 100% te komen. Geen verstandige combinatie, maar wel meteen de zwaarste testcase voor Reset’s AfterDrink. Bij thuiskomst, werden de voorgeschreven twee glazen water gedronken en daarop AfterDrink. Bij het wakker worden had uw reviewer nog steeds een kater. Echter wel eentje die een stuk minder was dan normaal. Algemene misselijkheid was afwezig, hoofdpijn was er, maar een stuk minder en het algemene gevoel van brakheid was ook minder. Het oplossen van dit gevoel duurde ongeveer net zo lang als normaal. Anderhalve dag dus. De dag kon echter wel een stuk functioneler ingevuld worden dan normaal. We merkten dus een positieve invloed van het drinken van AfterDrink voor het slapen gaan. Maar het is duidelijk dat het ook geen toverdrankje is die zomaar de zwaarste kater doet verdwijnen.

Gemiddelde drinksessie. Een avond aan het goede bier plus een enkele cocktail, rustig aan tafel, tussen door een paar minuten buiten gelopen naar een volgende etablissement. Een avond waarop je vooral praat en we beetje ruzie maken over voetbal en overige van de meer belangrijke bijzaken in het leven. Resultaat de volgende ochtend in combinatie met AfterDrink was dat er toch een beetje brakheid, was maar niets dat een goede wandeling van een half uur niet kon oplossen. Als er een effect was van de avond ervoor, dan was deze rond de middag compleet weg.

Lichte drinksessie. Een avond bij vrienden thuis met wat wijn en een enkel biertje. Zonder hulpmiddelen normaal goed voor merkbare brakheid in de ochtend en misschien een beetje hoofdpijn. Met AfterDrink stapte uw reviewer 100% fit uit zijn bed.

Persoon met soortgelijke drinksessies

Zoals aangegeven zochten we één persoon uit die eenzelfde patroon onderging in drinkgedrag. Niet toevallig iemand die deel was van de genoemde avonden. Het verschil is dat het wel iemand is die gewend is veel meer alcohol te drinken. Qua leeftijd zit deze persoon in de buurt van uw reviewer (beiden rond de 40, soortgelijk gewicht). De dag volgend op de zware drinksessie had het testsubject de nodige moeite. Echter stelde deze dat zijn staat wel degelijk positief beïnvloed was door het nuttigen van AfterDrink. De gemiddelde drinksessie leverde slechts een matige brakheid op in de ochtend, zonder verdere problemen en de lichte drinksessie leverde een ervaring op die gelijk was aan die van uw reviewer, dus nul ongemak.

Andere ervaringen

We hebben de flesjes op een avond aan zes andere mensen uitgedeeld welke varieerden in leeftijd, geslacht en formaat. Drie vrouwen en drie mannen, waarvan twee in de twintig, twee in de dertig en twee in de veertig. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de de drinkintensiteit niet gemeten hebben, maar aangezien het een verjaardag betrof met alleen volwassenen, denken we dat het redelijk is om te spreken van gemiddelde drinksessies. Alle subjecten gaven aan minder last te hebben van een kater dan ze verwacht hadden of zelfs helemaal geen last. Die laatste groep waren niet-verrassenderwijs de jongeren.

Overige opmerkingen

De opmerking die we meermaals kregen was dat het flesje wel erg goed verpakt is zoals uw reviewer daar tegenaan liep bij het eerste gebruik. Kennelijk kijken wel meer mensen over de instructies heen. Verder zijn we het er allemaal over eens dat het drankje niet bepaald een prettige smaak heeft, en echt iets is dat weggeslikt moet worden. Recent maakte Reset een andere smaak beschikbaar: passion fruit & ginger. Ook hiervan kregen we een exemplaar. Ondanks dat je het verschil proeft, overheerst de smaak die de poeder aan het drankje meegeeft, en is er in de praktijk geen verschil. Je moet AfterDrink dan ook gewoon wegslikken. Iets dat overigens prima te doen is gezien de beperkte inhoud van een flesje.

 

Prijs

Op het moment van schrijven kost een flesje Reset AfterDrink 10 euro per fles en 40 voor een sixpack. Laat je iedere 60 dagen een bestelling langskomen, dan krijg je een korting van 10%. Goedkoop zijn de flesjes dus niet. Maar afhankelijk van hoe zwaar je drinkt kan het naar onze ervaring wel het verschil betekenen tussen meer of minder tijd die je de volgende dag functioneel in kan vullen, tenzij je het te gek hebt gemaakt.

 

Conclusie

Reset’s AfterDrink kunnen we eigenlijk vrij makkelijk over oordelen. Het is een middel dat op zeker een positieve werking heeft op hoe je lichaam alcohol verwerkt. Houd je je keurig aan de instructies, dan zul je een duidelijke hoeveelheid minder last hebben van een kater met het gebruik van AfterDrink. Het is geen 100% oplossing dat alle mogelijke katers wonderbaarlijk weg houdt; een wondermiddel is echter onredelijk om te verwachten.

Meer van je dag over houden is een groot goed, zeker op latere leeftijd, terwijl juist dan de effecten van alcohol langer hun werking hebben. Omdat uit onze ervaring blijkt dat je met AfterDrink meer dagdelen functioneel kan invullen, is het een makkelijke aanrader. De vraag is wel of het je de prijs waard is. Dat de smaak nooit je favoriet zal zijn durven we een gegeven te noemen. Echter, gezien de beperkte inhoud, moet dit in de praktijk geen bezwaar zijn.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.