Review: Weber hamburgerpers en hamburgerpers mini


Bas beoordeelde namens JustForkoks de Hamburger pers van Weber met 4.5 sterren.

The Good
  • Handig
  • Snel
  • Simpel

The Bad

Zelf hamburgers maken? Weber geeft je een zetje de goede richting in met de hamburger pers.

Zelf hamburgers maken is natuurlijk het aller lekkerste. Maar hoe krijg je die burgers nu in een echte mooie vorm? met je handen blijft toch altijd een beetje prutsen. Gelukkig helpt weber ons uit de brand met de hamburgerburger pers en mini pers.

Design

Het design van de beide doosjes is zoals we dat van Weber kennen, keurig verpakt en voornamelijk rood aan de buitenkant. Je herkent dit gelijk als een Weber product. In de doosjes ziet niets meer dan de beide persen. Deze zijn netjes afgewerkt en van stevig en niet poreus plastic.

Gebruik

Het voordeel van zelf burgers maken is dat je zelf kan kiezen hoe je het gehakt aanmaakt. In dit geval gebruiken we half om half gehakt voor wat extra smaak. We voegen wat zout, peper, knoflook, paprikapoeder en mosterd toe voor een simpele klassieke burger. Vervolgens verdelen we het gehakt in een aantal porties. Een paar kleine voor de mini pers en een wat grotere portie voor de normale pers.

Het vervolg is eigenlijk heel simpel. Je legt de porties op de basisplaat en drukt vervolgens de doorzichtige kap er bovenop en drukt deze goed stevig aan. Het vlees wordt hierdoor compact gemaakt en in je juist vorm gedrukt. Daarna het dekseltje optillen en hoppa uw burger is klaar.

Conclusie

Maak je zelf vaak burgers? dan is de burger pers eigenlijk onmisbaar in je keuken. Het gemak van snel een perfect gevormde burger maken is onovertroffen. De mini pers is leuk voor als je regelmatig burgertjes maakt voor de kleintjes thuis? Het leuke is dat je er samen met hun een leuke activiteit van kan maken! Beide zijn te koop via Weber Nederland.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.