Review: Weber Spirit II S320 GBS


Kevin beoordeelde namens JustForkoks de Spirit II S320 GBS van Weber met 4.5 sterren.

The Good
  • RVS
  • Igrill 3 compatible
  • gietijzeren roosters
  • Gasfles staat niet op de grond

The Bad
  • schoonmaak

De Weber Spirit II S320 GBS is een van de opvolgers van de bekende Spirit serie. Waarbij deze variant de duurste is 4 branders, RVS en gietijzeren roosters. Laten we beginnen! Unboxing De doos is niet in je eentje te tillen zowat, dus het handigst is om het met z’n tweeën te doen. Al snel […]

De Weber Spirit II S320 GBS is een van de opvolgers van de bekende Spirit serie. Waarbij deze variant de duurste is 4 branders, RVS en gietijzeren roosters. Laten we beginnen!

Unboxing

De doos is niet in je eentje te tillen zowat, dus het handigst is om het met z’n tweeën te doen. Al snel wordt duidelijk dat je de doos ook aan de zijkant moet openen om beter uit te komen met het eruit halen van de vele onderdelen. En wat is het toch goed ingepakt. Ik was 5 minuten bezig en liep toch maar even naar binnen om te vragen of er niet nog een doos was geleverd, het leek mij zo weinig. Toch zit echt alles in de doos. Het zit in alle hoeken en kieren, in de BBQ etc. Een tip die ik je dan echt wil meegeven is om een oude deken in de tuin te leggen om alle onderdelen goed op uit te stallen. Dat scheelt een hele hoop zoeken! Over zoeken gesproken.. pak meteen een sleuteltje 11, kruiskop en een platte schroevendraaier. Dan heb je alles compleet om deze bad boy in elkaar te zetten. Hier dan de video!

In de doos zitten, op de S320 na, 3 boekjes en een gasslang. Dat scheelt dus weer een tripje naar de doe het zelf zaak voor een slang! De boekjes zijn om je te registeren, ideeën op te doen, je duidelijk te maken welke accessoires er zijn en natuurlijk een instructieboekje. Al kan je het ook via de telefoon in 3D zien. De link staat in het instructieboekje. Zeker een waardevolle toevoeging.

Het in elkaar zetten was een lust. Alle boorgaten en schroeven matchen perfect, een kwaliteitskenmerk als je het mij vraagt. Ik zie ook wel eens gaten die niet helemaal kloppen of juist breder zijn uitgeboord om wat marge op te bouwen. Totaal niet nodig bij deze Weber, in de fabriek weten ze donders goed hoe ze onderdelen moeten maken die naadloos in elkaar passen. Ook mooi is dat de schroeven in dezelfde kleur zijn gespoten als het frame. Top. Trek er wel een krappe 2 uurtjes voor uit als je het in je eentje doet en niet alles uitgepakt hebt! Voor het tillen van de bak is wel zeker twee man aan te bevelen!

 

Ontwerp

Het is een roestvrijstalen BBQ die er gelikt uitziet, daarnaast is het ook echt stevig. Één tafeltje is inklapbaar, de andere niet. Zou de andere dit ook kunnen dan zou het zeker veel ruimte besparen. Het midden is open gelaten waar de eerste versie een deur had. Dit maakt het minder massief en wat speelser. De kleinere gasflessen kunnen mooi in de houder staan zodat die er niet zomaar bijstaan zoals mijn oude nu doet. Dit maakt het transporteren ook veel gemakkelijker. De Weber S320 GBS heeft 4 branders, waarvan 1 in het tafeltje zit. Hierdoor kun je mooi direct of indirect hitte toebrengen op je mannelijke vlees of wat je er ook op wilt doen! Veggie schijnt ook hip te zijn hedendaags…. De accessoires zijn zeer divers, van pizzasteen tot een soort van ovenschotel, dit is zeer gemakkelijk te installeren omdat het midden een ronding heeft die eruit kan, slim. Maar laten we niet afdwalen. De wielen zitten goed stevig vast, ze wiebelen totaal niet en zijn ook mooi groot.

Midden op het deksel zit een thermometer die rap oploopt als je het deksel dicht doet. Handig om te weten hoe heet het er binnen aan toe gaat. Verder is de S320 GBS ook compatibel met de Igrill 3 zodat je op je telefoon precies ziet wat de kerntemperatuur is van je stukken vlees. Toch een leuk stukje techniek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Grill ervaring

Als alles eenmaal is aangesloten en je alle draden correct met elkaar hebt verbonden dan is het tijd om de Weber aan te steken. Niet met de hand, al kan dat wel. Wat je als eerste doet is de linker brander laten ontsteken door middel van de automatische ontsteker. Vanuit daar kun je heel gemakkelijk de andere branders aan krijgen, een fluitje van een cent. Dan moet het vlees er op! Ik krijg er al weer honger van. De klep wordt heet maar overal waar je met je handen aan moet zitten zeker niet, dus qua hitte is het helemaal prima ontworpen.

Het is even goed uitzoeken welke standen je de branders wilt hebben, dit moet je gewoon aanvoelen en hierop inspelen. Je kunt alle drie de branders op minimum zetten en lekker langzaam aan je dunnere vlees prima gaar krijgen. Wil je lekkere hard doorbakken speklappen dan zet je die brander waar ze boven liggen ff goed aan en hoppa! Zet je alledrie de branders vol aan dan slaat de thermometer toch flink uit naar het maximum, dus alle temperaturen kun je bereiken als je het mij vraagt. De flavorizer bars laten het druipende vet en vocht verdampen en laat dit circuleren in je S320. Zo krijg je dus meer smaak in je vlees, en het beschermt meteen je branders, ook handig! Deze Spirit II S320 GBS komt met de GS4 techniek. Dit is een nieuwe techniek om je BBQ aan te steken en zorgt voor een betere toevoer van gas. Hieronder een kort filmpje er over.

Mocht je trouwens goed vlees willen kopen en niet de deur uit willen? Dan is Beef & Steak zeker een dikke aanrader. Niet alleen voor je alledaagse BBQ vlees, ook wild, rubs en zelf vega producten, wat dat ook mag zijn! Zeker het vlees laat mooie grillstripes zien door de dikke gierijzeren roosters. Dit zorgt er bij bij sommige diehard BBQers dat hun hartje sneller gaat kloppen en de ervaring nog intenser wordt.

Schoonmaken

Ja…. dan heb je lekker de hele middag met je vrienden biertjes lopen drinken in de zon en lekker vlees en andere gerechten klaargemaakt. Een heerlijke middag en avond, buikje vol, biertje leeg, nog een afzakkertje en dan… schoonmaken! De leukste activiteit met afstand van de dag! En je weet met dit soort BBQ’s dat wanneer je de grote schoonmaak gaat doen je wel even bezig bent. Als je echt goed gaat schoonmaken dan moet je naast de roosters ook de flavorizer bars schoonmaken, de bak, het lekbakje en de deksel. Qua ontwerp ontkom je er gewoonweg niet aan, het vet en de sappen moet juist op die flavorizer bars terecht komen om te verdampen en die smaak/rook weer lekker in je vlees te laten trekken. Dus ja het is zeker meer schoonmaken dan een andere BBQ maar je krijgt er wel meer smaak voor terug! Gelukkig hoeft het niet elke keer, dan is met een stalen borstel over het rooster heen voldoende en het legen van de lekbak natuurlijk voldoende.

Wil je meer weten over de Weber Spirit II S320 GBS? Check dan de site van Weber.

# reacties

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.